Wat te doen op een regendag

Het is 18 juli. Het is hoogzomer. Het  is koud. Het regent. Kortom, niet veel ingrediënten om er een leuke dag van te maken. Misschien heb je vakantie en ben je inmiddels door al je boeken en dvd’s heen. Wat te doen? Een tip voor dagen als deze is: de Landbouwagenda.

Wat is de Landbouwagenda?

De Landbouwagenda is een online platform waarop alle evenementen in de agrarische sector worden weergegeven. Klinkt misschien niet direct heel sexy, maar de landbouwagenda heeft best wel wat leuke dingen. Toegegeven, je moet je wel even een weg banen door de ledenvergaderingen, akkerbouwdemo’s, symposia en andere evenementen die alleen voor de zakelijke markt geschikt zijn, maar daar is gelukkig een handige zoekfunctie voor. Je kunt op de landbouwagenda zoeken op datum, op sector/soort of op provincie/plaats. Mocht je zelf in de sector werkzaam zijn, het is mogelijk om je eigen evenement te plaatsen op de landbouwagenda.

Landbouwagenda Tip 1: Aan tafel bij de biologische boer

Van juni tot en met september verzorgen biologische boeren in verschillende streken van Nederland een lekkere maaltijd geserveerd in de stal, de wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land. Seizoens- en streekgebonden eten dus!
Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van ‘smaak, authenticiteit en regionaliteit’ met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio. Mij lijkt het vooral gewoon erg gezellig en lekker…

Landbouwagenda Tip 2: Een opendag in de stal

De landbouwagenda staat ook altijd vol open dagen bij familiebedrijven thuis. Een hele dag zul je er meestal niet kunnen doorbrengen, maar het is een leuk uitje als je er even een paar uurtjes uit wilt zijn. Vooral als je kinderen hebt is dit een mooie dagbesteding. Op de Landbouwagenda kun je kiezen of je liever naar een varkensstal of een koeienstal gaat, of dat je het meer hebt met pluimvee..

Landbouwagenda Tips voor mooier weer

Met mooi weer zijn er nog veel meer opties te vinden op de landbouwagenda. Zo kun je naar een trekkertrek (tractorpulling) wedstrijd, een oldtimerfestival, een boerenmarkt vol met stands die streekproducten verkopen enzovoorts enzovoorts. De meeste evenementen zijn gratis, voor anderen betaal je een (meestal kleine) vergoeding.  Als je meer wilt weten, kijk dan even op de Landbouwagenda.

Gerelateerd:

  1. Parkeerpret op Schiphol
  2. De Horlogetelefoon
  3. Help! Familie weekend…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *