Viva Barcelona!

Hoewel de zomer officieel nog bijna een maand duurt, is de werkelijke zomer in Nederland waarschijnlijk alweer bijna voorbij. Ik ben vast niet de enige die het idee heeft dat hij nog moet beginnen. Een zomer die bijna voorbij is vind ik bijna net zo erg als de winter die er aankomt. Het uitzicht op ongeveer zes maanden lage temperaturen, regen, wind, sneeuwdrap en hagel is nou niet bepaald iets waar ik blij van wordt. En dus heb ik ervoor gekozen om er nu toch nog even tussenuit te gaan. Als je zeker wilt zijn van goed weer dan moet je al redelijk zuidelijk gaan en zo kwam ik uit bij…Barcelona!

Waarom Barcelona de ideale stad voor een stedentrip is

Behalve dat het in de zomer altijd warm is in Barcelona, heeft Barcelona ook voor bijna elk soort vakantieliefhebber iets te bieden. Je moet uiteraard wel van een beetje drukte houden en als je puur voor natuurschoon gaat moet je ook niet naar Barcelona gaan, maar of je nu voor het nachtleven, musea, parken, shoppen of gezelligheid gaat, dat vind je allemaal in Barcelona. Er is te veel te bezoeken om op te noemen en er is online ontzettend veel over te vinden. Zelf vind ik het altijd het leukste om zonder al te veel over de stad gelezen te hebben er naartoe te gaan, dan verrast alles me meer. Wel is het dan handig om een woordje Spaans (of nog beter: Catalaans) te spreken, want met Engels verstaan ze je niet overal. De lokale bevolking weet vaak veel beter wat de moeite waard is om te bezoeken dan alle reisgidsen bij elkaar.

Waar te overnachten?

In een enorm toeristische stad als Barcelona zijn er ontzettend veel mogelijkheden wat betreft het verblijf. Je kunt kiezen voor een verblijf in een hotel, op een camping, in een hostel, een bed en breakfast, een appartement, of doen aan woningruil. Er is nog een mogelijkheid: een appartement huren van locals. Overnachten in de bekendste stad van Spanje kan best prijzig zijn, maar op die manier kun je al overnachten in een appartement in Barcelona voor €13,- per nacht! Je kunt meteen online checken wat eerdere gasten vonden van het verblijf en de service. Daarnaast kun je ook zelf je appartement te huur zetten voor een bepaalde periode.

 

Appartement € 14,- p/nacht

 

Appartement € 344,- p/nacht

Gerelateerd:

  1. Glamping in een Villa
  2. Help! Familie weekend…
  3. Wat te doen op een regendag

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *