Yoga, ook goed voor sceptici

Yoga, ook goed voor scepticiYoga is al jaren ontzettend populair. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar altijd mijn wenkbrauwen over heb gefronst. Als je wilt sporten, dan ga je toch hardlopen of zwemmen? Voetballen of tennissen? Dat is toch veel nuttiger voor je conditie?
En als je wilt ontspannen, dan ga je toch lekker op de bank hangen met een spannende film? Of liever nog een romantische film, als je vriend dan tenminste tegen je aan komt kruipen. Een koud biertje in de kroeg heb ik ook altijd als ontspannender gezien dan mijn rug strekken op een yogamat.

Yoga ervaring van een vriend

Maar meningen veranderen. In elk geval de mijne wat yoga betreft! Ik had de laatste tijd steeds last van pijn in mijn onderrug. ‘Oh nee’, dacht ik, ‘ik word oud!’ Maar daar was ik het natuurlijk zelf helemaal niet mee eens.

Toen raadde een goede vriend mij aan eens yoga te gaan doen. Dat had hem namelijk ontzettend geholpen met zijn rugklachten, vertelde hij. ‘Yoga?!?!’ riep ik. Hij keek me serieus aan (tijdens het drinken van een koud biertje in de kroeg) en vertelde dat het hem heel erg goed had geholpen.

Nog steeds doet hij regelmatig oefeningen voor het versterken van zijn rug- en buikspieren. Dat helpt namelijk heel goed voor je houding, vertelde hij mij. Ontspanningsoefeningen helpen ook écht goed om je lichaam te ontspannen. Daardoor krijg je ook minder kwaaltjes. Dat moest ik dus ook doen, bezwoer hij mij.

Yoga op de proef

Nou ja, zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag heb ik in de boekwinkel een boek over yoga gekocht, om me een beetje op weg te helpen. En toen maar aan de slag gegaan. En het heeft geholpen! Langzaam maar zeker verdween de pijn in mijn onderrug volledig. Maar zelfs beter dan dat: mijn stijve schouders werden steeds soepeler. Ik ging mij in het algemeen steeds beter voelen.

Nu durf ik dan ook te zeggen dat yoga echt lijkt te helpen voor een gezonder lichaam. Ik voel me rustiger en ik ben veel beter bestand tegen stresssituaties dan hiervoor. Had ik dat maar eerder geweten, dan had ik me nooit bezorgd hoeven afvragen ‘ben ik oud aan het worden?’ Wat een onzin, die gedachte. Sinds ik yoga beoefen voel ik me jonger & sterker dan ooit!

Hier volgen wat tips om ook met yoga aan de slag te gaan:

Yoga voor haastige mensen

 

Yoga als medicijn

Yoga accessoires voor wanneer yoga je goed bevalt.

Gerelateerd:

  1. Tips voor je Themafeest
  2. Retro Rages
  3. De Beste Romantische Films

Geef een reactie

Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *