Vakantieplaats Marling ligt in de buurt van stad Meran/Merano in Meranerland in Zuid-Tirol. In het schilderachtige centrum is modern en traditie gecombineerd. Ben je liefhebber van een sportieve vakantie, dan kun je in Marling je hart ophalen: mountainbiken en tennissen wordt hier veel beoefend.

Bergtoppen en palmbomen

De mogelijkheden voor mountainbiken in Zuid-Tirol zijn enorm. Het gebied heeft een zeer compleet fietsroutenetwerk, waarvan een flink aantal geschikt is als mountainbikeroute. Zuid-Tirol is een gebied in Italië, aan de kant van Oostenrijk. Zowel Italiaans als Duits wordt hier gesproken, wat de sfeer van Oostenrijkse traditie en een Italiaans mediterrane sfeer combineert. Tijdens de fietstochten kun je dus zowel besneeuwde bergtoppen tegenkomen als palmbomen en cipressen. Ook appelbomen en wijngaarden domineren het beeld in dit gebied, wat betekent dat je ’s avonds na een pittige fietstocht jezelf tegoed kunt doen aan een fraai lokaal wijntje.

Bospaden en landweggetjes

Drie mountainbikescholen zijn te vinden in Zuid-Tirol waar je terecht kunt voor een cursus mountainbiken. Gespecialiseerde bikehotels organiseren begeleide tochten. De vele bospaden, landweggetje en de paden door weiden zijn zeer geschikt voor mountainbikers. Voor elke fietser is een geschikte route of je nu houdt van een singletrail op 3.000 meter hoogte of je liever gaat voor minder stijging in de route. Fiets je een begeleide tocht, dan kom je ook nog eens een heleboel te weten over de omgeving van Marling.

Tennissen tussen de bergen

In Marling/Merlengo is het befaamde Tenniscamp te vinden van Denis van der Meer. In het tennisseizoen krijgen tennisliefhebbers uit heel Europa de kans om een cursus te volgen bij de tennisser. Boek je een cursusweek bij de tennisschool, dan krijg je dagelijks twee uur tennisles en speel je een toernooi met je medecursisten. Voor kinderen biedt Van der Meer ook tenniskampen aan. Recreanten kunnen uiteraard ook in de omgeving van Marling terecht voor een potje tennis.

Sportieve uitspattingen

.

Uiteraard zijn er nog veel meer sportieve mogelijkheden in het Meranerland. Wat dacht je van paragliden met uitzicht over de Dolomieten? Een aanrader! Ook raften is iets wat je prima kunt doen in Zuid-Tirol. Een professionele gids neemt je mee op de rivieren Passer en Etsch/Adige voor een ander zicht op het water en zijn omgeving. Een middagje lol op de rodelbaan en ontspannen tijdens het vissen in een van de vele bergmeertjes zijn ook geliefde activiteiten. In datzelfde bergmeertje kun je ook prima zwemmen, als je toe bent aan een beetje verkoeling. Vergeet het paardrijden op een echte Hafling paard niet! En een wandeling in de bergen is natuurlijk ook een must.

Van het boerenland op je bord

In Marling is ook de Marlinger waalweg, de langste waalweg in het Meranerland. Oorspronkelijk is de waalweg ontwikkeld voor het bewateren van de vele akkers in het gebied. Nu is het vooral een prachtige wandelroute. Door de informatieborden tijdens de route kom je veel te weten over het ecosysteem van het Meranerland. Het bosleerpad belicht de aspecten van het natuurbelevingsbos. Ben je even klaar met alle sportieve uitspattingen die je in Marling kunt doen, dan kun je genieten van de traditionele Zuid-Tiroolse keuken. Lokale producten als asperges, fruit, honing en brandewijnen belanden rechtstreeks van het boerenland op je bord.

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *