Süd-Tirol is vooral bekend als wintersportgebied. Mensen die het niet als wintersportgebied kennen denken vaak dat het om het wereldberoemde gebied in Oostenrijk gaat. Fout! Süd-Tirol ligt in Italië en is behalve een ideaal wintersportgebied ook heel geschikt voor een zomervakantie. Ik heb dit jaar voor een actieve vakantie in dit gebied gekozen!

Wat te doen in Süd-Tirol in de zomer

In de zomer kun je in dit gebied natuurlijk heel goed wandelen, fietsen, bergbeklimmen en mountainbiken, maar ook kun je er paragliden, paardrijden, vissen of diverse watersporten beoefenen.
Ben je niet zo van de actieve vakantie, dan kun je er van een weldadige vakantie genieten in een van de vele wellness accomodaties.

Ook voor cultuurliefhebbers is er behoorlijk wat te doen. Zo kun je er naar het Zuid-Tirools Cultuur- en Streekmuseum in Castel Tirolo (Schloss Tirol), naar het Museion in Bozen (hedendaagse kunst), naar het archeologiemuseum van Zuid-Tirol, Kasteel Firmiano (Sigmunskron) bezoeken en ga zo maar door.

Ze hebben een speciale kaart in het leven geroepen om optimaal van alle culturele bezienswaardigheden te genieten: Met de museumobil kaart kun je drie of zeven dagen lang allerlei Zuid-Tiroolse museums bezoeken en onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Ga je met een gezin van 4 personen, dan kost dit 96,- euro voor een hele week.

Waar te overnachten?

Op suedtirol.info vind je alle informatie die je zoekt omtrent Süd-Tirol. Je vindt er dus ook alle mogelijke accomodaties in Süd-Tirol mogelijk zijn.

Je kunt gemakkelijk de accomodatie vinden die je zoekt door het thema van je vakantie te selecteren (bijvoorbeeld ‘met het hele gezin’, of ‘stedelijke sfeer’. Vervolgens selecteer je het type accomodatie dat je zoekt, de prijsrange en eventueel nog wat andere zaken. Je kunt vervolgens direct boeken als er een beschikbare kamer is gevonden.

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *