Postzegels verzamelen, maar dan leuk

Er zijn diverse grappige postzegels op de markt gebracht, zoals bovenstaande, uit Nieuw-Zeeland

Wat is er suffer dan postzegel verzamelen? In eerste opzicht niets. Toch heeft een postzegelverzamelaar me ervan kunnen overtuigen dat het leuk kan zijn….écht! Het gaat dan niet om het sparen van suffe postzegels uit verschillende landen, maar om het verzamelen van mislukte en komische postzegels. Het gebeurt wel eens dat er een druk verkeerd gaat. Die druk komt dan vaak niet eens op de markt. Ook worden er soms postzegels uitgebracht die ronduit grappig zijn. De eerstgenoemde postzegels zijn behalve apart ook nog eens heel veel geld waard. De grappige postzegels op zichzelf niet, tenzij ze natuurlijk in een zeer kleine oplage zijn gemaakt.

Mislukte postzegels

Het kan zijn dat er een streep door de postzegels heen loopt of dat de zegel niet precies in het vakje past. Hierbij is dan sprake van een misdruk. Dit gebeurd niet zo vaak, maar er zijn toch veel verzamelaars met mislukte en komische postzegels in hun verzameling. Bij een misdruk zou het kunnen gaan over een misslag waarbij de tanding door de postzegel heen is gelopen, het kan ook zijn dat er bij een postzegel een geldteken ontbreekt. Vroeger werd het uitgedrukt met een c van cent, het kwam wel eens voor dat de c niet op de postzegel achterbleef.

Komische postzegels

Er bestaan ook heel wat grappige postzegels. Hoe ze door de keuring zijn gekomen is soms een raadsel. (Zou er zoiets bestaan als een postzegel keuringsdienst?) Feist is wel dat ze een stuk leuker om te versturen (en te verzamelen!) zijn dan die saaie postzegels van nu.
Een voorbeeld zie je bovenaan dit artikel. Twee andere voorbeelden zie je hier:

Mislukte en komische postzegels ruilen

Het is mogelijk om mislukte en komische postzegels te ruilen. Ga op internet op zoek naar mislukte en komische postzegels, veel mensen bieden deze aan omdat ze veel geld waard zijn. Ben jij al postzegelverzamelaar en ben je benieuwd wat de mislukte en komische postzegels die je hebt waard zijn? Ga naar een kenner die je bijvoorbeeld op het internet gespot hebt en vraag de mogelijkheden op. Het zou zomaar kunnen zijn dat je een uniek exemplaar in je bezit hebt. Je kunt de mislukte en komische postzegels ook ruilen tegen andere postzegels en zo kun je de verzameling snel uitbreiden uiteraard. Naast het internet bestaat er ook natuurlijk nog de ouderwetse (ruil)beurs waar je voor en met je postzegels terecht kunt.

En voor de echte verzamelaar, kijk ook even op Postbeeld.nl. Daar vind je naast de reguliere postzegels ook heel wat bijzondere, leuke exemplaren.

Gerelateerd:

  1. Weber bbq in het Vondelpark
  2. Help! Familie weekend…
  3. De Horlogetelefoon

Geef een reactie

Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *