Parkeerpret op Schiphol

Ik ga graag ver weg op vakantie, wat erop neerkomt dat ik met het vliegtuig moet. Geen probleem, ik heb geen vliegangst. Omdat ik in Amsterdam woon is de tocht naar Schiphol ook geen probleem; ik pak de trein en ben er in 20 minuten.

Als alleen Parkeren op Schiphol een optie is..

Een vriendin attendeerde me er laatst op dat juist die reis naar Schiphol voor veel vliegreizigers wél een kriem is. Ze had wel een punt. Je zult maar met drie kinderen en 26 koffers met de trein van Zwingelspaan naar Schiphol moeten reizen. Ten eerste gaat er geen trein direct vanuit Zwingelspaan en als je een vlucht om 9 uur ’s ochtends hebt zul je ’s nachts moeten vertekken.  Dit is buiten de randstad met de trein niet mogelijk. Deze keer dus geen smeuïg artikel over een subjectieve zaak, maar een praktisch verhaal bedoeld voor iedereen die zijn auto zo voordelig mogelijk kwijt wil op Schiphol.

De enige optie is dus om je óf weg te laten brengen, óf door met de auto naar Schiphol te gaan en tegen buitensporig hoge tarieven daar je auto te parkeren. Wil je bijvoorbeeld je auto 14 dagen op Schiphol parkeren, dan betaal je bij Schiphol Park & Travel 3 € 124 (bij reservering € 116). Nu hebben ze op Schiphol zoiets als Smart-Parking, wat neer zou komen op € 89,50 maar ik heb begrepen dat die plaatsen vaak niet beschikbaar zijn en dat er op die plaatsen in de toekomst helemaal niet meer geparkeerd mag worden..

..Of kan het toch goedkoper?

Ik heb een klein onderzoek gedaan om te kijken of er geen voordeligere manier is om je auto bij Schiphol kwijt te kunnen. Dit blijkt gelukkig het geval te zijn. Het goedkoopste parkeren bij Schiphol doe je in de meeste gevallen bij Easypark2fly. Je betaalt er voor de eerste 7 dagen € 50 en voor elke extra dag € 5. Daarbij komt dat je vanaf het parkeerterrein met een shuttlebus naar het vliegveld wordt gebracht en dat je bij terugkomst in je auto wordt opgewacht door een medewerker van Easypark2fly. Ga je 6 dagen of korter op vakantie, dan is BudgetParking net iets goedkoper. Ga je echter 14 dagen, dan betaal je bij Easypark2fly € 85,- en bij BudgetParking € 105. Bij nog een andere, namelijk CentralParking, betaal je voor 14 dagen zelfs € 117 euro. Ga je 15 dagen weg, dan is die weer de goedkoopste, want CetralParking rekent een ‘extra-long stay prijs’ (tot 6 weken) van € 95.

Kortom, je zult je rekenmachine er even bij moeten houden, maar het ís mogelijk om voordeliger te parkeren bij Schiphol.

 

Geef een reactie

Username (required) :
Email (required) :
Web Site :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *