Kom in Kerstsfeer op de Kerstmarkt in Duitsland

Hou jij ook zo van de wintermaanden? Heerlijk bij de open haard, Sinterklaasliedjes zingen met de kinderen en warme chocolademelk drinken? Ik ben er zelf verzot op. En niet alleen op het Sinterklaasfeest trouwens, maar ook – en misschien nog wel meer – op de Kerst. Want dan gaan de lampjes weer aan, mag de boom weer in de kamer en wie weet valt er nog wel wat sneeuw dit jaar! Wil jij ook alvast in de kerststemming komen? Bezoek dan een van de vele kerstmarkten bij onze oosterburen. Hier vind je een overzichtelijke site om kerstmarkten in Duitsland te zoeken.

Glühwein, chocolademelk en heel veel gezelligheid

Waar we in Nederland nog niet heel erg bekend zijn met de echte traditionele kerstmarkten, weten onze oosterburen al jaren van geen ophouden. Overal in het land vind je kerstmarkten waar je heerlijk kunt vertoeven. En uit eigen ervaring kan ik je vertellen: het is écht de moeite waard!

Neem nu de kerstmarkt in Düsseldorf. In deze Rijnlandse metropool worden in deze tijd van het jaar alle straten en pleinen omgetoverd in heuse kerstlandschappen. Duizenden lichtjes doen de stad veranderen in een waar wintersprookje en de rijkelijk versierde kerstbomen geven je het ultieme kerstgevoel. Struin de honderden kraampjes af naar een origineel souvenir of drink samen met de stadbewoners gezellig een glas glühwein. De leuke glazen of bekers mag je mee naar huis nemen!

Met de bus ben je er zo!

Wil je naast het bezoeken van de traditionele kraampjes ook flink gaan kerstshoppen? Dan kun je naast Düsseldorf bijvoorbeeld ook terecht op de Kerstmarkt in Keulen, Osnabrück of Aken. Eigenlijk maakt het niet uit naar welke Duitse stad je gaat, overal proef je de heerlijke, echte kerstsfeer die je doet hopen dat december nooit zal eindigen.

Wil je liever niet met de auto naar de kerstmarkt in Duitsland, bijvoorbeeld omdat je wilt kunnen genieten van de heerlijke glühwein? Boek dan net als ik één van de vele bus- of treinreizen. Voor slechts een paar tientjes zit jij binnen een paar uur aan het haardvuur onder de Dom in Keulen of verdwaal je in Dortmund op één van de grootste kerstmarkten die Duitsland kent. Ik zou zeggen: alvast een vrolijk kerstfeest, prosit!

Gerelateerd:

  1. Krasse Caravans
  2. Postzegels verzamelen, maar dan leuk
  3. Tweede huis in het buitenland?

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *