Klassieke Films

Het plaatje hierboven komt uit een oude film (1923) van Alfred Hitchcock. De film genaamd ‘White Shadow’ zat al sinds de jaren ’90 in een Nieuw-Zeelands archief, maar is vandaag pas ontdekt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een film van de bekende Britse cineast gezien heb. Toch ben ik een liefhebber van klassieke films. Een paar van mijn favorieten laat ik je hier zien.

Gone with the wind (1939)

Gone with the wind
Deze romantische film duurt lang, maar is de zit zeker waard. Het verhaal: Het is 1861 en we zijn in het zuiden van de Verenigde Staten. Scarlett is zestien geworden en viert haar verjaardag op Tara, het landgoed van haar familie. Ze is verliefd op Ashley, maar die is verloofd met haar nicht Melanie. Rhett Butler, een mooie man met een wat minder mooie reputatie, is getuige van een intiem gesprek tussen Scarlett en Ashley. Wanneer zij daar achter komt krijgen ze hun eerste ‘ruzie’ en vanaf dat moment komen ze niet meer van elkaar los.

Sunset boulevard (1950)

Sunset Boulevard
Sunset Boulevard is een stuk minder romantisch. Het is een drama over een filmster van middelbare leeftijd, die met haar schoonheid ook haar carrière verloren heeft. Triest, maar erg boeiend. Je moet wel van ‘film noir’ houden; de hele film is in zwart-wit.

 

 

The Good, the Bad and the Ugly (1966)

The Good, the Bad, and the Ugly
Deze film ken je vast en zeker van naam. Kijk hem een keer! The Good, the Bad and the Ugly gaat over drie vrijbuiters die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 – 1865) op zoek zijn naar een goudschat. Ze haten elkaar, maar door een samenloop van omstandigheden moeten ze steeds samenwerken. The Good, the Bad and the Ugly gaat eigenlijk over de hebzucht van mensen. Iedereen leeft alleen voor zichzelf. Klinkt misschien wat deprimerend, maar het is een boeiende film en een jonge Clint Eastwood maakt het nog wat interessanter.

 

Gerelateerd:

  1. Help! Familie weekend…
  2. Stijlvolle Scooters
  3. Wat te doen op een regendag

Geef een reactie

Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *