Help! Familie weekend…

Ik weet niet of het jullie bekend voorkomt, maar ik sta over het algemeen niet te juichen als het weer bijna tijd is voor het jaarlijkse familie weekend. Klagende tantes, brullende neefjes en stront eigenwijze zussen… om maar niet te praten over chagrijnige ik. Soms heb ik me wel eens afgevraagd wie het familie weekend nu eigenlijk wèl leuk vindt. Tot het familie weekend dat ik ook nog eens zelf moest organiseren. Stiekem heb ik daar namelijk erg van genoten.

Enkele voorwaarden voor een geslaagd familie weekend

Bij ons in de familie houden we 1 keer per jaar een familie weekend dat iedere keer door een ander volwassen familielid wordt georganiseerd. Vorig jaar was ik aan de beurt. We hadden al heel wat verregende familie weekenden gehad op plaatsen waar bij slecht weer helemaal niets te doen was. Dat moest dus sowieso dit jaar anders zijn, want ook al werd het familie weekend afgelopen jaar met pinksteren gehouden, garantie op lekker weer hebben we in Nederland natuurlijk nooit.

Een andere zaak waar ik rekening mee moest houden was dat er hoofdzakelijk volwassenen, maar ook drie kinderen onder de 15 bij aanwezig waren. Dat maakte het uitzoeken van een geschikte locatie niet makkelijk, want zoek maar eens een locatie uit waarbij zowel kinderen van kind- en puberleeftijd als volwassenen zich kunnen vermaken. Een laatste voorwaarde was dat de locatie voor het familie weekend ergens centraal in Nederland moest zijn, aangezien onze familie over het hele land verspreid woont.

Waar naartoe met het familie weekend?

Zoals ik al schreef moest het een locatie zijn waar in ieder geval in de omgeving genoeg dingen te doen zijn voor kinderen en volwassenen en waarbij het weer niet van belang is voor een geslaagd familie weekend. Ikzelf ben niet zo avontuurlijk van aard, maar houd wel van fietsen en wandelen. Ik ging er vanuit dat de meeste volwassenen in mijn familie daar ook wel van hielden, maar dat de kinderen dat na een halfuur wel beu zouden zijn.

Datzelfde geldt ook voor musea, theatervoorstellingen en dergelijk volwassenen-vermaak. Als ik het de hele familie naar zijn zin wilde maken, dan moest ik dus zorgen dat we naar een plek gingen waar in de omgeving meer dan alleen natuur is, oftewel, het moet niet te ver van een grote stad af liggen. Pak dat samen met een centrale ligging en je komt al snel op omgeving Utrecht uit.

Wat te doen op een familie weekend in Utrecht?

Het was niet moeilijk om leuke bezigheden te vinden in de binnenstad van Utrecht. Ik heb besloten om met de hele familie naar het spoorwegmuseum te gaan, wat namelijk ook voor kinderen heel leuk is. Daarnaast heb ik geregeld dat de oudste van de kinderen samen met de twee kleinere naar Toy Story 3 (ook de 14 jarige puber vond die film erg leuk) en vervolgens een ijsje zijn gaan eten.

Met de rest van de familie zijn we een paar uur gaan fietsen op de Utrechtse heuvelrug. Gelukkig hebben we het hele familie weekend goed weer gehad, maar anders was er nog de mogelijkheid geweest om naar de thermen te gaan, of te kiezen voor het ‘ vindselmuseum’ of ‘Sonnenborgh’( museum & sterrenwacht).

Waar te overnachten op een familie weekend?

Al snel kwam ik uit bij Landgoed Woudschoten. Het ligt misschien niet voor de hand als je een eerste blik op de homepage van Woudschoten neemt, want het geeft de indruk dat het puur dient als conferentiecentrum. Even verder gesurft binnen de site kwam ik er achter dat ze ook kamers verhuren aan mensen die er gewoon een weekendje tussenuit willen, of net als wij een familie weekend houden.

Er bestaat nu zelfs een specifiek afgesteld familiearrangement, met high-tea, 3-gangendiner en gezamenlijk ontbijt, maar dat is er pas na ons kampeerweekend gekomen. Dat neemt niet weg dat we een geweldige ontvangst hebben gehad op Woudschoten. De sfeer is er heel relaxed, maar toch professioneel en het landgoed is erg mooi.

m4s0n501

Geen gerelateerde berichten.

Leave a Reply

Klik hier om je antwoord te annuleren.

Username :
Email :
Web Site :
Comment :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *