Glamping in een Villa

Ik hoorde vanochtend in het televisieprogramma ‘Ochtendspits’ (tja, er is rond die tijd niets beters op tv), dat de zogenaamde retro-vakanties in zijn dit jaar. Retro-vakanties zijn vakanties die nostalgie oproepen, oftewel vakanties die jeugdherinneringen doen herleven. Voor de grootste groep Nederlanders betekent dit de kampeervakantie in Zuid-Frankrijk. Nu houd ik zelf ook van vakantie vieren in Zuid-Frankrijk, maar ben niet zo’n fan van creperen in een klein koepeltentje of iets dergelijks. De echte kampeer-fans hoor ik al denken ‘maar er zijn ook hele comfortabele tenten of caravans!’ Ja, helemaal waar, maar laat mij nou maar gewoon lekker in een huisje zitten. Of nog beter, in een luxe villa appartement.

“Glamping” in een villa appartement

Bivakkeren in een villa appartement is als het glamour-kamperen (glamping) op een camping: wel het genot van een mooie omgeving en een aangenaam klimaat, maar geen last van bouwvallige huisjes en missend bestek. Een villa appartement is over het algemeen een zeer ruim appartement binnen een vaak enorme villa, niet zelden met zwembad en inclusief gemakken als een wasmachine, vaatwasser, internet en airconditioning. Uiteraard bestaan er tussen het ene en het andere villa appartement  grote verschillen in luxe en aankleding, maar meestal kun je dit verschil wel afleiden uit de prijsklasse. Het mooie aan een villa appartement is dat je vaak voor een hele redelijke prijs een luxe vakantie kunt hebben. Heb je meer geld te besteden dan kun je gebruik maken van allerlei extra’s die de beheerders van een villa appartement vaak aanbieden, of natuurlijk de hele villa afhuren.

Les Issambres villa appartementen

Les Issambres, een dorpje in de gemeente Roquebrune sur Argens is een plaatsje waar veel van dit soort mooie vakantie-villa’s te huur zijn. Zelf heb ik met mijn vriend overnacht in villa appartement ‘Cannes’ van HuurVillaAppartement.  Een afbeelding van de hele villa vind je onderaan dit artikel. Foto’s van villa appartement Cannes en van de overige villa appartementen kun je ook op de site terugvinden.

Een snelle surftocht op het internet levert echter al veel meer villa appartementen op die je voor een kortere of langere periode kunt huren. (Zie bijvoorbeeld: Fransschoon, of Villa Le Reve.) Omdat ik hier zelf geen ervaring mee heb kan ik hier verder niets over schrijven, maar aan de afbeeldingen te zien zullen vele van die villa appartementen en villa’s niet onderdoen voor het villa appartement van mijn keuze.

Waarom zijn er zoveel vakantie-villa’s in Les Issambres? Die vraag zul je gemakkelijk kunnen beantwoorden als je ooit in Les Issambres bent geweest. Het wekt precies dat nostalgische op waar ze het in ‘Ochtendspits’ over hadden en het is daarnaast ook nog eens een plaatsje dat omringd is met grotere en kleinere gezellige steden. Zo liggen steden als Nice, Monaco, St. Tropez en Grasse allen op nog geen 100 kilometer afstand. Ten slotte ligt de gemiddelde temperatuur in Les Issambres zelfs in januari rond de 9 graden, en is de gemiddelde zomertemperatuur 23 graden, erg aangenaam dus.

 

Gerelateerd:

  1. Help! Familie weekend…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *