Gamen op je LED TV

Ik mag dan misschien een typische vrouw zijn als het om kleding en make-up en dergelijke gaat, maar ik heb ook wat mannelijke interesses. Een van die interesses is mijn passie voor gamen. Toen ik klein was besteedde ik al graag wat uurtjes achter de (toen nog ) Commodore 64, nu heb ik die vervangen voor een Playstation 3 en zit ik lekker achter mijn LED-TV te gamen. Niet iedere LED-TV is even geschikt om op te gamen. Daarover gaat dit artikel.

Input lag

Er zijn verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat je op je supernieuwe TV geen spel kunt spelen. Zo is de inputlag erg belangrijk voor de bespeelbaarheid van PS3 games op je TV. Helaas wordt de input lag bijna nooit weergegeven in het instructieboekje van de TV. Je kunt het het beste vragen aan de TV-verkoper, want vaker dan niet is dat ook een fervent gamer en weet (meestal) hij precies welke TV je het beste kunt aanschaffen. Feit is in ieder geval dat hoe lager de input lag, hoe beter. Verder weet ik ook niet precies wat het is (daar ben ik toch vrouw voor). Een LED-TV met een zeer lage input lag is de Panasonic DT30 (TX-L37DT30B). Lees hier een review

Responstijd

Voor spelcomputers geeft een plasma scherm in principe nog altijd het beste beeld. Dit komt doordat een plasma scherm een lagere respons-tijd heeft. Bij TV’s met een hogere respons-tijd is het bewegende beeld vaak slecht. Het nadeel van plasma-schermen is weer dat stille beelden minder scherp zijn. Er bestaan ook LED-TV’s met een lage responstijd, bijvoorbeeld de Sharp LC-40LE820UN en de Sony KDL32EX605.

Overige zaken

Bovengenoemde zaken zijn het meest belangrijk wanneer het gaat om het uitkiezen van een TV om op te gamen. Er zijn nog veel meer zaken die ook van invloed zijn, maar dat zijn er te veel om hier te behandelen. Een heel uitgebreid overzicht en uitleg hiervan lees je in het artikel Best TV for gaming: what you need to know. Houdt er wel rekening mee dat dit artikel alweer bijna een jaar oud is, dus de TV’s die beschreven worden zijn alweer verouderd.

Vergelijk en ontdek waar je je favoriete 3D TV of LED TV het voordeligst kunt aanschaffen.

Gerelateerd:

  1. Weber bbq in het Vondelpark
  2. Postzegels verzamelen, maar dan leuk
  3. Nintendo DS/Professor Layton

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *