De Beste Romantische Films

Als je niet van romantische films houdt moet je niet verder lezen! Alhoewel, ik ben zelf ook niet een groot voorstander van van die standaard romantische films als ‘You’ve got mail’, of ‘Runaway Bride’, dus misschien heb je gewoon nooit de juiste romantische films gezien..

Wat maakt romantische films goed?

Naar mijn mening zijn romantische films pas goed als ze ervoor zorgen dat je tijdens het kijken zelf bijna verliefd wordt op een van de hoofdpersonen. Het liefst moet er ook een goede dosis humor inzitten. Aardige romantische films zijn ‘French Kiss’, ‘Dirty Dancing’, ‘Strictly Ballroom’, ‘Notting Hill’, ‘Seven Pounds’ en nog wel een paar. Toch zijn dat niet mijn favorieten, want ze zijn net iets te Holleywood-achtig. Wat ze te Holleywood-achtig maakt is dat ze een opbouw hebben die alle holleywood romantische films lijken te moeten hebben. ‘Twee mensen ontmoeten elkaar, worden verliefd, vervolgens komen er wat problemen, de problemen worden opgelost en het koppel leeft nog lang en gelukkig.’ Een film als ‘the Bodyguard’ is een daar een mooie uitzondering op is, want het einde is realistischer dan van de meeste andere romantische films. Maar toch, de film is nog te onwaarschijnlijk om je compleet met de hoofdpersonen te kunnen identificeren. Dat laatste is de derde voorwaarde waar echt goede romantische films aan moeten voldoen.

Before Sunrise

Before Sunrise is al anders dan andere romantische films que tijdbestek. De film beschrijft maar 1 dag en 1 nacht. In die 24 uur groeit de relatie tussen de twee hoofdpersonen van niet-bestaand tot een relatie van liefde. Het afscheid is onvermijdelijk, want Celine woont in Frankrijk en Jesse komt uit Amerika en ze weten allebei dat het onrealistisch is om na 1 dag samen voor elkaar te kiezen. Door het voelbaar naderende afscheid wordt de tijd die ze samen hebben steeds intenser… tot de zon weer opkomt. Ethan Hawke en Julie Delpy vertolken twee twintigers die elkaar toevallig ontmoeten op een trein in Europa, en samen Wenen besluiten te verkennen. Hun gesprekken zijn al meteen diepgaand en gaan over typische zaken die de meeste twintigers bezighouden, namelijk hoop, liefde, en de toekomst. Ze beleven een dag die ze beiden nooit meer zullen vergeten. Ondanks de zoete verhaallijn komt de film realistisch over, want iedereen heeft zich wel eens zo gevoeld zoals de twee hoofdpersonen en zo niet, dan kun je je er wel wat bij voorstellen.

Before Sunset

In Before Sunset komen de Jesse en Celine elkaar weer toevallig tegen, maar nu op een boekpresentatie in Parijs. Ook deze keer beleven ze weer een intense dag samen, zij het deze keer wat minder romantisch dan de eerste keer, omdat hun leven heel wat gecompliceerder in elkaar zit. Uiteindelijk moeten ze beslissen of ze nu wel voor elkaar kiezen of niet. De uitkomst hou ik even voor me..

 

Gerelateerd:

  1. Klassieke Films
  2. Help! Familie weekend…
  3. Fiets Foetsie?

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *