De Beste Ereader

Naast shoppen, bbq-en, eten en drinken, hou ik ook erg van lezen. En net als veel mensen moest ik tot voor kort niets weten van de ereader. “Niets is leuker dan een echt boek”, was mijn mening. Nu is het zo dat het leuk is om een boekenkast vol met goede boeken (of met minder goede boeken met een leuke kaft) te hebben staan. Maar ja, ook die boekenkast raakt een keer vol en niet elk boek is het waard om meteen in boekvorm te hebben. Een ereader biedt uitkomst. Daarnaast is zo’n ereader ook heel handig voor onderweg of op vakantie, dan zit je tenminste niet meer te sjouwen met een hele stapel boeken. Kortom, ondanks zijn nog jonge leven, hier een ode aan de ereader!

Grote Prijsrange ereader

Laatst zag ik bij de Kruidvat een ereader liggen voor € 25,-. Omdat ik toen nog geen fan was van de ereader maar zoals altijd stiekem wel nieuwsgierig, was ik bijna in de verleiding gekomen om de ereader aan te schaffen. Ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb, want van een ereader van minder dan € 60,- wordt je over het algemeen niet blij. Je bent met zo’n ereader bijna zeker van een slechte beeldkwaliteit, beperkte mogelijkheden en vaak ben je urenlang bezig met het converteren van e-book formaten, omdat je ereader er maar enkele kan lezen. Het andere uiterste bestaat ook. Zo bestaat er ook een ereader van meer dan € 600. Het lijkt me duidelijk dat je met zo’n ereader meer kan dan alleen een boekje lezen, het is dan ook tegelijk een netbook een kladblok en/of een audio- en video recorder. Misschien dat zo’n ereader iets voor je is, persoonlijk koop ik dan liever een laptop of een videorecorder en schaf ik een ereader puur aan voor het lezen.

Welke ereader is de beste?

Volgens de Ereaderclub (ja, hij bestaat echt) , is de PocketBook IQ ereader degene die qua prijs/kwaliteit verhouding het beste uit de bus komt. Het leuke aan deze ereader (behalve de prijs), is dat je er tegelijkertijd muziek mee kunt luisteren en lezen. Andere voordelen van deze ereader zijn dat je er 4000 boeken in kwijt kunt en dat hij ontzettend veel e-book formaten herkent, waardoor je in no-time je boek kunt gaan lezen.

De Pocketbook IQ Ereader

Gerelateerd:

  1. Help! Familie weekend…
  2. Parkeerpret op Schiphol
  3. De Horlogetelefoon

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *