Al in een eerder artikel heb ik aangegeven dat ik geen fan ben van kamperen. Dat neemt niet weg dat de geur van gebarbecued vlees me al van 2 kilometer afstand doet watertanden. Behalve de geur vind ik de hele sfeer van het samen eten en een beetje met vuur spelen enorm gezellig. Je begrijpt dat ik geen kans laat liggen om vrienden op te trommelen, wat spiesjes en burgertjes bij elkaar te sprokkelen en het park in te duiken om te barbecuen.

Vondelpark en de weber barbeque

Ik woon in Amsterdam, dus dan heb je geen tuin. Waar ga je dan BBQ-en? In het Vondelpark. Het Vondelpark is volgens ‘kenners’ niet meer wat het geweest is, maar ik denk dat ze het gewoon niet leuk vinden dat ze ‘hun plekje’ kwijt zijn. Iedereen zit tegenwoordig namelijk in het Vondelpark. Jong, oud, Nederlands, Turks, Homo of Hetero, iedere sub-cultuur is in het Vondelpark aanwezig en dat maakt het voor mij juist des te interessanter. De vechtpartij van even geleden daargelaten, gaat het er volgens mij ook nog eens best gemoedelijk aan toe daar in het Vondelpark. Sinds een paar jaar mag je er weer BBQ-en, of wordt het in ieder geval weer getolereerd. De laatste tijd zie ik steeds meer ‘design’ BBQ’s opduiken en ik weet inmiddels dat die leuk uitziende BBQ,  “Weber barbeque” heet.

Weber barbeque: alleens hip of ook handig?

De laatste tijd is het dus Weber barbeque hier en Weber barbeque daar. Ze zijn hot, maar zijn ze ook handig? Ik had alleen nog een oude, vieze houtskoolbarbecue liggen, dus ik dacht, ik schaf er een aan. Een houtskool Weber barbeque, dat wel. Ik moet zeggen, hij bevalt. Hij is vrij duur in aanschaf ( mijn Weber barbeque kostte € 99,95), maar hij is dan ook zeer stevig, makkelijk schoon te boenen, erg licht en een Weber barbeque ziet er leuk uit. Ik moet nog afwachten of hij lang meegaat, maar mijn verwachting is van wel. De smaak van mijn lapje vlees is zoals het hoort bij een houtskool-BBQ; niet beter of slechter dan bij een goedkopere variant. Je moet dus wel wat extra geld overhebben voor een leuk kleurtje en een makkelijke schoonmaakbeurt.

Waar schaf je een Weber barbeque aan?

Wil je ook een Weber barbeque aanschaffen? Je kunt een Weber barbeque aanschaffen in verschillende winkels, maar de meeste keus heb je op het internet. Kijk bijvoorbeeld eens op  Weber barbeque. Agradi is een online dierenspeciaalzaak waar ik graag mijn paarden- en kattenspullen koop. Misschien apart om daar te zoeken naar een Weber barbeque maar het assortiment is groot en ze hebben vaak speciale acties en kortingen.

Kijk ook eens naar de Weber barbeque. Het aanbod is eveneens groot en je vind er ook allerlei handige Weber barbeque asseccoires. Mocht de Weber barbeque je niet hebben overtuigd, dan kun je op deze site ook een ander merk BBQ uitkiezen.

 

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *