Oog make-up voor ieder paar ogen

Oog make-up is samen met lippenstift en foundation het belangrijkste om je gezicht mooier te maken. Er zijn tijdschriften vol geschreven over hoe het beste de make-up op je ogen aan te brengen, dus daar ga ik het in dit artikel niet over hebben. Wat ik interessanter vind is welke oog make-up in het bijzonder bij welke kleur en wat voor soort ogen past.

Oog make-up per kleur ogen

Oog make-up is de verzamelnaam voor mascara, eyeliner, oogschaduw, kohlpotlood, wenkbrauwpotlood, eyegloss en meer van dat soort. Oogschaduw is vaak het meest in het oog springend van alle oog make-up, dat komt natuurlijk door de kleur die direct opvalt. Mascara en eyeliner geven je ogen echter veel meer expressie.

In principe kun je iedere oogschaduw-kleur op iedere kleur ogen gebruiken, maar er zijn kleuren die beter passen bij de ene kleur ogen en minder bij de andere. Qua eyeliner en oogpotlood of mascara zijn de verschillen niet zo groot, aangezien de meeste mensen toch zwart of bruin gebruiken. Wel is het zo dat als je een lichte huid- en haarkleur hebt je overdag op moet passen met zwarte eyeliner- oogpotlood en al te donkere oogschaduw. Het kan je gezicht dat namelijk erg hard maken.

Oog make-up voor bruine ogen

Bruine ogen, blauwe oogschaduwBij bruine ogen staan de kleuren oker, camel, bruin, zwart, aarde en donkergroen en donkerpaars vaak mooi. Het ligt er wel een beetje aan of je lichtbruine- of donkerbruine ogen hebt. Heb je lichtbruine ogen, dan staan iets lichtere tinten mooi. Heb je bijna zwarte kijkers, dan past daar ook donkere oogschaduw bij. Voor een avondje uit kun je natuurlijk donkerdere oogschaduw gebruiken dan voor overdag. Smokey-eyes staan mensen met bruine ogen dan vaak erg mooi. Pas op met blauw en (licht)paars; dit zijn kleuren die zelden mooi staan op bruine ogen. Uitzonderingen zijn er altijd (zie afbeelding links). Nachtblauwe oogschaduw kan als avondmake-up erg mooi staan op bruine ogen.

Oog make-up voor blauwe ogen

Heb je blauwe kijkers, dan staat vanzelfsprekend blauw vaak erg mooi. Vooral als je blauw naar het grijs neigt, dan kan blauwe oogschaduw je ogen eruit laten springen. Heb je zeeblauwe ogen, dan heeft groene oogschaduw vaak datzelfde effect. Voor helderblauwe kijkers is zilverkleurige, of lichtbruine/lichtroze make-up vaak de beste optie. Kijk bij lichtblauwe ogen uit met al te veel zwart, vooral met zwarte eye-liner. Voor een stap-avond kan dit  juist wel weer een goede keus zijn om van je ogen echte blikvangers te maken.

Oog make-up voor grijze ogen

Echt grijze ogen komen nauwelijks voor, meestal zijn het zeer licht-blauwe of licht groene ogen die we grijze ogen noemen. Omdat deze ogen weinig kleur bevatten kun je grijze ogen met een duidelijke kleur oogschaduw er echt uit laten doen springen. Voor overdag is felgekleurde oogschaduw misschien too much. Voor dan is blauw of groen een geschikte kleur. Voor een avond uit zou ik echt kiezen voor felle kleuren paars, roze of blauw, met wimperverlengende mascara, en eyeliner zoals hiernaast op de foto.

Oog make-up voor groene ogen

Groene ogen tenslotte maak je extra mooi met goudkleurige, groene, gelige of bruine oogschaduw. Bruine eyeliner en kohlpotlood passen hier goed bij. Meestal hebben mensen met groene ogen een neiging naar blauw of bruin. Neigen jouw groene ogen naar blauw, dan passen kleuren die bij blauwe ogen passen ook goed bij je. Ditzelfde geld voor mensen met groene ogen die neigen naar bruin.

Gerelateerd:

  1. De 7 Schoonheden
  2. Fel, feller, felst – Modetrends 2012
  3. Bruin zonder zon

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *