Nieuwe Kleding? Kies organisch!

Tot een paar jaar geleden liet ik alles wat duurzaam, organisch, ecologisch, biologisch, klimaat-neutraal, fair-trade en noem maar op wat allemaal goed voor het milieu en de mensheid is links liggen, omdat ik een arme student was en het gewoon simpelweg te duur was voor mij. Behalve dat ik nu wat meer te besteden heb, zijn de milieu- en mensvriendelijke producten een stuk voordeliger geworden. Dit artikel wijd ik aan kleding van organisch materiaal. Ik hoop dat ik je met wat voorbeelden kan overtuigen dat kleding van organisch materiaal niet alleen goed voor het milieu is, maar ook betaalbaar en mooi!

Wat is organisch eigenlijk?

Organisch en biologisch wordt in het geval van kleding vaak door elkaar gebruikt. Wat ermee wordt bedoeld is kleding die op een milieuvriendelijke manier vervaardigd is. Bij deze kleding is er voor het maken ervan geen gebruik gemaakt van pesticiden, zodat ecosystemen beschermd zijn en het drinkwater niet vervuild is geraakt. Ook antibiotica, synthetische bemesting, andere kunstmatige ingrediënten, bestraling en genetische aanpassingen zijn niet toegepast. Kleding van organisch materiaal kan 100% organisch zijn, maar het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld 40% organisch materiaal gebruikt is en 60% ‘normaal’ katoen.

Jeans van organisch katoen

Bij men at work verkopen ze jeans van het merk Kuyichi. De Kuyichi Amy standard is gemaakt van 100% organisch katoen en dus 100% biologisch. De maten gaan van 26/32 tot 33/34 en is verkrijgbaar in de kleur ‘used’ blauw. Voor € 100 ,- heb je een stijlvolle, stoere spijkerbroek die ook nog eens goed voor het milieu is. Top dus!

Organisch T-shirt

Bovenstaand lang T-shirt van Puma is voor 60% gemaakt van organisch katoen en voor 40% van modal, een ander biologisch materiaal dat vergelijkbaar is met viscose. Het T-shirt is bedrukt met een zwart-wit zeefdruk. Het shirt is verkrijgbaar in maat 36 t/m 44, in de kleur wit.

Dept Trui, organisch

Je moet er van houden, van deze trui met konijntjes, maar goed voor het milieu is hij zeker. De trui is namelijk gemaakt van 100% organisch katoen. Spreekt een iets minder druk ke trui je meer aan? Dept heeft nog meer tuien en vesten in zijn collectie die zijn gemaakt van 100% organisch materiaal, zoals de rode trui onder dit artikel. Ook de cardigan van Dept (onderaan rechts) is 100% organisch.

Gerelateerd:

  1. Dames shirts om te hebben!
  2. Do’s en Don’ts voor Werkkleding
  3. Poncho seizoen

Leave a Reply

Username :
Email :
Web Site :
Comment :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *