Do’s en Don’ts voor Werkkleding

Er is een klein verschil tussen werkkleding en bedrijfskleding. Onder bedrijfskleding wordt kleding verstaan die bedoeld is voor kantoor- en winkelpersoneel. Werkkleding is voor technisch personeel, bouwvakkers e.d. Vaak worden deze termen echter door elkaar gebruikt. In dit artikel gebruik ik de termen modieuze werkkleding en moderne bedrijfskleding ook door elkaar .

Waarom een artikel over modieuze werkkleding en moderne bedrijfskleding?

Als uitlaatklep voor een kleine frustratie bij het zien van zo weinig modieuze werkkleding. In sommige beroepen snap ik dat het vooral gaat om functionaliteit en niet om of het moderne bedrijfskleding is of niet. Maar in restaurants en café’s bijvoorbeeld, vind ik het belangrijk dat de bediening er representatief uitziet en dat ze dus ook modieuze werkkleding dragen. Daarom in dit artikel do’s en don’ts met betrekking tot moderne bedrijfskleding en modieuze werkkleding.

Do’s voor modieuze werkkleding

1. Kies voor modieuze werkkleding die past bij wat je uit wilt stralen. Werk je in een chique restaurant, dan past een lange bedieningsschort daar goed bij. Werk je in een wat informelere omgeving, bijvoorbeeld in een eetcafé of een hippe club,  dan is een kortere schort meer geschikt. Let ook op de kleur van je werkomgeving. Een knalgroene schort in een verder oranje restaurant past niet. Ook al is knalgroen misschien in de mode, het maakt het dan nog niet tot modieuze werkkleding.

2. Koop moderne bedrijfskleding van geschikt materiaal.

Zo is katoen prettig om te dragen, maar raakt het erg snel verwassen, is polyester zweet-opwekkend en is wol uiteraard erg warm en niet geschikt om heet te wassen. Vraag aan de verkoper wat hij of zij denkt dat het beste past bij jouw situatie past.

3. Zorg dat de modieuze werkkleding ook functioneel is.
Of je nu moderne bedrijfskleding wilt hebben of niet, het is altijd belangrijk dat het lekker zit, doet wat het moet doen en zo lang mogelijk meegaat. Werk je veel buiten, dan is het winddichte kleding belangrijk. Het is ook niet gek om voor de winter thermo-ondergoed aan te schaffen. Niet echt moderne bedrijfskleding, maar dat ziet toch niemand en het houd je wel lekker warm.

Don’ts voor moderne bedrijfskleding

1. Goedkoop is soms duurkoop.
Omdat je de kleding waarschijnlijk de hele werkweek draagt, zal het vaak gewassen moeten worden. Goedkope kleding raakt vaak snel verwassen en verwassen moderne bedrijfskleding is geen moderne bedrijfskleding meer… Daarnaast is de pasvorm vaak niet optimaal.

2. Draag geen super opvallende modieuze werkkleding.
Modieuze werkkleding is alleen maar goed, maar je bent aan het werk, dus de aandacht moet niet puur op je kleding gericht zijn. Werkkleding dient vaak ter herkenning van het personeel, niet om de aandacht te trekken. Moderne bedrijfskleding is dus niet per se opvallend, liever niet zelfs.

3. Koop de werkkleding niet in 1 of 2 maten.
Koop geen kleding in bijvoorbeeld alleen maat L. Dan kan je nog zulke moderne bedrijfskleding hebben gekocht; in een veel te grote maat blijft er niets modieus aan de modieuze werkkleding over. Groot bedrijf? Dan is het handig om veel maat L en M in te kopen, maar koop ook wat maat (X)S en XL. Let ook op hoe groot de kleding uitvalt!. Personeel dat zich lekker voelt in zijn of haar kleding werkt prettiger en dus beter.

Gerelateerd:

  1. Mooie Damesmode
  2. Shoppen voor onze Heren
  3. Massage Therapie

Leave a Reply

Username :
Email :
Web Site :
Comment :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *