De 7 Schoonheden

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: van de 7 schoonheden. Veel mensen weten wel dat donker haar en blauwe ogen 1 van de 7 schoonheden is. En kuiltjes in de wangen hoor je ook regelmatig. Maar wat waren ze nou ook alweer alle 7? En wie heeft ze eigenlijk bedacht?

De lijst van 7

1.Blauwe ogen met donker haar, of bruine ogen met blond haar.

Het lijkt misschien alsof half Nederland deze vorm van schoonheid bezit, maar waarschijnlijk komt meer dan 70% uit een potje.

2.Lange en gekrulde wimpers.

Veel mensen vinden van zichzelf dat ze lange wimpers hebben en vaak staan ze ook wel een beetje omhoog, wat je een krul zou kunnen noemen als je wilt. Maar mensen met écht lange, gekrulde wimpers (zoals Penelope Cruz bijvoorbeeld) zie je niet vaak.

3.Een moedervlek links of rechts boven je lip.

Tja, je hebt het of je hebt het niet…

4.Een spleetje tussen je voortanden.

Veel mensen gaan juist naar de tandarts om er vanaf te komen, maar hij staat toch echt in de lijst van 7 schoonheden. En zeg nou zelf, het heeft ook wel wat!

5.Kuiltjes in de wangen of een kuiltje in je kin.

Het is niet helemaal duidelijk of 1 kuiltje ook al volstaat, of dat je met kuiltjes in beide wangen pas een schoonheid in je bezit hebt. Ook een kuiltje in je kin? Leuk, maar dat telt samen toch maar als 1 van de 7 schoonheden.

6.Sproetjes.

Ook weer zo’n schoonheid waar een heleboel dames graag vanaf zouden willen. In Azië moeten ze er al helemaal niets van hebben. Ik snap het wel, dat sproetjes in de lijst staan. Ze staan vrolijk, gezond en jeugdig!

7.Amandelvormige ogen.

Mensen met deze vorm van ogen zijn gezegend met standaard een zwoele blik. Angelina Jolie is zo iemand. Sophia Loren ook.

Wie heeft ze bedacht?

Dit is gek genoeg een groot mysterie. Dat ze al heel lang bestaan is een feit, maar niemand weet wie ze bedacht heeft. Sommigen beweren dat ook molligheid, een V-vormige haargrens, een bleke huid en scheel kijken oorspronkelijk op de lijst stonden, maar ook daarvan is geen bewijs. Opvallend is dat er geen “culturele” schoonheden tussen staan, behalve dan misschien de sproeten; die worden namelijk echt veracht in vele landen in Azië. Cultureel bepaalde schoonheidsfactoren zijn bijvoorbeeld: een blanke huid in vele landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, grote neuzen in Italië en ‘volle’vrouwen in Suriname.

Geen van de genoemde schoonheden?

Geen nood. Misschien heb je wel lange benen, ronde heupen, hoge jukbeenderen, een atletisch lichaam, volle lippen of een slanke taille. Ze horen niet bij de zeven schoonheden, maar worden wel degelijk als aantrekkelijk gezien door veruit de meeste mensen.

Gerelateerd:

  1. Synthetische Dreadlocks
  2. Paardenmelk ‘n Paardenmiddel?
  3. Shoppen voor onze Heren

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *