Vrijwel iedere Nederlander heeft een fiets en gebruikt hem met regelmaat. Om naar school te gaan, boodschappen te doen of de kinderen weg te brengen en op te halen. Ook voor het woon-werkverkeer wordt de fiets steeds vaker gebruikt. Dit laatste is een goede ontwikkeling want fietsen naar het werk brengt vele voordelen met zich mee. Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor de portemonnee.

Vooral voor korte ritten nemen we nog vaak de auto, terwijl we deze ritten juist eenvoudig te fiets zouden kunnen doen. Ritten met een afstand van zo’n 5 tot 10 kilometer, bijvoorbeeld naar het werk of school zouden vaker te fiets moeten worden gedaan. Door met regelmaat simpelweg de fiets te pakken en de auto te laten staan bespaar je geld, verbeter je je gezondheid en draag je bij aan een beter milieu.

Fietsen is goedkoop en gezond

Voor ieder ritje de auto pakken is duurder dan fietsen. Je bespaart kosten van benzine, afschrijvingskosten en eventuele parkeerkosten. Daarnaast is fietsen erg gezond. Door regelmatig te bewegen kun je eenvoudig een gezonder en actiever leven leiden. Met slechts 30 minuten fietsen per dag krijg je al voldoende beweging, en daarmee verminder je de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende soorten kanker.

Weg met de bijtelling

Vele werkende hebben een auto van de zaak, en dus ook de hoge bijtelling kosten die daarbij komen kijken. Bijtelling in het bedrag dat bij je loon wordt gevoegd als je je auto van de zaak voor privé ritten gebruikt. Dit bedrag kan maandelijks oplopen tot vele tientjes, een bedrag dat je natuurlijk liever in je zak houdt. Door met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto ontwijk je deze bijtelling en houdt je jaarlijks een mooie bedrag over om bijvoorbeeld eens een weekendje weg te gaan.

Geen smoesjes meer

Vaak wordt het slechte weer gebruikt als reden om niet naar het werk te fietsen. Maar het regent in Nederland een stuk minder vaak dan men denkt. Ook wordt gebrek aan tijd vaak gebruikt als smoesje om toch de auto te pakken. Maar met de fiets naar het werk gaan is vaak sneller dan met de auto; je vermijd files, lang wachten bij stoplichten en zoeken naar een parkeerplek. En als je voor een elektrische kiest, ben je nog eens stukken sneller. Door de elektrische motor fiets je een langere afstand binnen een kortere tijd en kom je niet moe of bezweet aan! Je hebt nu geen enkele reden meer om niet op de fiets naar het werk te gaan, de auto te laten staan en bijtelling gedag te zeggen.

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *