Trends ontwikkelen zich snel, ook trends op het gebied van sport. Enkele jaren geleden was bootcamp en yoga helemaal hot, nu moeten we geloven aan broga (mannenyoga) en squatten. Maar ook racefietsen is weer helemaal terug van weggeweest. Door de enorme hype die rond de Tour de France is ontstaan dit jaar zijn vele weer op de racefiets gestapt.

Door de start van de Tour de France dit jaar in Utrecht, ontstond er extreem veel belangstelling voor de sport in Nederland. Niet alleen stonden veel Nederlanders ondanks de enorme hitte op zaterdag en het noodweer op zondag langs het parcours, ook gaan steeds meer mensen zelf racefietsen. Een goede ontwikkeling want fietsen is zowel goed voor lichaam als geest.

Leuk en eenvoudig

Racefietsen is net als “gewoon” fietsen een sport die je eenvoudig kunt uitvoeren. Naast een racefiets en enkele accessoires zoals geschikte fietskleding en een goede helm heb je niets nodig. Geen duur sportclub-abonnement afsluiten, tientallen fitnesstributen aanschaffen en agenda’s naast elkaar leggen om een groepje bij elkaar te krijgen. Je kunt racefietsen waar, wanneer en met wie je wilt. Je maakt het racefietsen extra gezellig door samen met vrienden, je partner of wellicht kinderen te fietsen. Maar het kan ook erg ontspannen zijn om helemaal alleen over het asfalt te scheuren.

Ga voorbereid op pad

Als je begint met fietsen is het slim om een trainingsschema voor jezelf op te stellen. Het is daarbij belangrijk te kijken wat voor jou het doel is van het racefietsen. Wil je gewoon wat meer beweging krijgen, fanatiek gaan sporten, of ambieer je een fietscarrière? Als je niet tot weinig sport, moet je erg voorzichtig beginnen, start dan bijvoorbeeld met een paar keer in de week een half uurtje fietsen. Ben je al wat meer getraind, kun je het stukken sneller opbouwen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk elke rit goed voor te bereiden, neem drinken en wat te snacken mee, zorg voor goede kleding en een veilige helm en controleer je fiets. Dus haal je racefiets uit de schuur en doe mee met deze sportieve trend!

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *