Jarenlang was Sim Only het ondergeschoven kindje in de abonnementsrange van telecomaanbieders. Sim Only bundels waren er vooral voor tieners, senioren en mensen wiens reguliere abonnement al was verlopen. Daar lijkt anno 2014 behoorlijk veel verandering in te zijn gekomen.

Sim Only abonnementen nemen in razend tempo toe in populariteit. En niet alleen onder tieners, senioren en mensen met een ouder toestel.

Steeds meer mid end toestellen verkocht

Eén van de belangrijkste redenen waarom de vraag naar Sim Only bundels toeneemt is omdat mensen steeds vaker middenklassetoestellen aanschaffen. Men kiest minder vaak voor het nieuwste van het nieuwste, en betaalt zijn/haar telefoon daarom in één keer af. Vervolgens betaalt men maandelijks dan alleen nog de kosten voor het Sim Only abonnement. Op die manier heeft men toch een heel volledig toestel, maar betaalt men niet de hoofdprijs. Vooral telefoons in een prijsklasse van 300 tot 450 zijn erg in trek. Niet-Sim-Only-gebruikers kiezen vaak nog voor een toptoestel als de iPhone 5s, Galaxy s5 of HTC One M8.

Uit onderzoek van Telecompapers blijkt dat consumenten bij het kiezen voor een abonnement steeds vaker uitgebreid berekenen wat voor hen de meest interessante optie is.

Sim Only ook volwaardige abonnementen, zelf samen te stellen

Een andere belangrijke reden om de toegenomen interesse voor Sim Only abonnementen te verklaren, is het feit dat Sim Only abonnementen steeds vaker als volwaardig abonnement worden verkocht, waarbij je belminuten, MB’s en internetdata naar eigen smaak en wens samen kan stellen. Bovendien zien we steeds vaker 4G internet bij Sim Only abonnementen. Vooral grote providers bieden goedkope Sim Only abonnementen met 4G internet aan.

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *