Rupsje nooit genoeg

Rupsje Nooit Genoeg?

Rupsje nooit genoeg is een boek geschreven en getekend door Eric Carle. Het boek is wereldberoemd; het gaat in zelfs 45 landen over de toonbank. In Nederland wordt het uitgegeven door uitgeverij Gottmer, die o.a. ook Dikkie Dik in zijn beheer heeft. Gottmer heeft een eigen kinderboekensite gecreëerd, waar je naast prentenboeken ook voorleesboeken, e-boeken en luisterboeken kunt bestellen.

Nooit genoeg van Rupsje Nooit Genoeg?

Rupsje nooit genoeg is niet alleen als prentenboek uitgegeven. Om precies te zijn (en waarschijnlijk mis ik nog een heleboel uitgaven) is het uitgegeven als buggyboekje, in een karton-editie, in reuzenformaat (karton), als foamboek, als telboekje, als babyboek, als cijfers-leer boek, als pop-up boek, als eerste-jaren boek, als boek met pluche rups, als kleur/prentenboek, als voel-boek en als onderdeel van een boek met de 3 beste verhalen van Eric Carle. Naast boek-uitgaves is het ook verkrijgbaar als memoryspel, als vloerpuzzel, als lottospel en als bordspel. Ik kan ze hier niet allemaal behandelen, daarom beperk ik me tot een paar bijzondere Rupsje Nooit Genoeg exemplaren.

De Reuzenuitgave van Rupsje Nooit Genoeg

De reuzenuitgave van rupsje nooit genoeg is 58 cm breed en 42 cm hoog en is gemaakt van hard karton. Voor kinderen geldt vaak, hoe groter hoe beter, dus grote kans dat ze deze uitgave helemaal geweldig vinden. Door het stevige karton en de plastic ringband is het boek scheurproof en door de grote tekeningen is het boek ideaal om uit voor te lezen voor groepen.

Rupsje Nooit Genoeg Voelboek

Deze uitgave is niet een voelboek om de tast van kleine kinderen te ontwikkelen, het is een voelboek met braille, zodat blinde volwassenen het boek kunnen voorlezen. Uiteraard is het ook geschikt voor blinde kinderen die braille kunnen lezen, die op deze manier zelf van de avonturen van rupsje nooit genoeg kunnen genieten, zonder dat het ze hoeft te worden voorgelezen.

Gerelateerd:

  1. Het leukste voorleesboek
  2. Coole meisjesfietsen
  3. Vrouwen en Porsches

1 reactie op “Rupsje nooit genoeg”

  1. Ike 19 oktober 2011 at 15:06 #

    aaahhh! Wat een coole Rupsje Nooitgenoeg taart en lekker….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *