Retro artikelen online

Ik hou erg van retro artikelen. Het mogen zowel echte oude dingen zijn (vintage) als nieuwe producten met een retro look. Van een ’60s jurkje tot aan een chesterfield bankstel, ik hou ervan! 

De vintage trend

Het feit dat vintage kleding en spullen al even een trend zijn is misschien wel een beetje de reden van mijn enthousiasme. Waar je mee in aanraking komt wordt je toch mee besmet. In elke stad vind je wel een tweedehands winkelt, een brocanterie een vintage shop, of hoe het anders ook genoemd wordt. Was een winkel met tweedehands kleding vroeger goedkoop, tegenwoordig heten de kleren ‘vintage’ en gaan ze soms voor de nieuwprijs over de toonbank.

Online vintage shops

Online zijn er veel shops te vinden, maar je bent al wel snel het overzicht kwijt. Totdat ik Retro-stijl.nl tegenkwam. De site bevat een overzicht van winkels met retro artikelen. De winkels zijn ondergebracht in diverse categorieën, zoals retro kleding en accessoires, uitgaan en films, muziek & boeken. Er hangt ook een retroblog aan vast met leuke artikelen en nog meer tips van retro- en vintage winkels.

Je moet retro wel in de breedste zin van het woord nemen, want zo vind je onder de categorie Uitgaan een openluchtmuseum waarin je langs de geschiedenis van Nederland trekt. En retro en vintage worden door elkaar gebruikt. Hoe dan ook, een leuke site voor als je net als ik houdt van retro!

m4s0n501

Gerelateerd:

  1. 9 Straatjes nu ook Online!
  2. Handige vergelijkingssites
  3. Gekke Knuffels – Deglingos Classics

Comments are closed.

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *