Het is de nieuwste trend onder jongeren: het bijhouden van een journal. De bedoeling is dat je al je mooiste herinneringen opslaat in een boek. Denk bijvoorbeeld aan die ene fantastische vakantie of die mooie tijd op de middelbare school! Een standaard fotoalbum is helemaal uit. Een journal is gaaf om zelf te maken en is ook nog eens super leuk om te doen!

Wat houdt een journal in?

Een journal kan je helemaal zelf in elkaar zetten. Koop een gewoon simpel (leeg) boekje in een winkel en ga aan de slag! Een aanrader zijn de notitieblokken van de HEMA. Deze kan je goedkoop aanschaffen en zijn prima om een journal van te maken! Een journal lijkt op een ouderwets plakboek, maar is een stuk creatiever. Je kan er helemaal je eigen stijl in verwerken!

Hoe ga ik aan de slag?

Bedenk eerst een leuke voorkant. Bij een journal over een fantastische reis is het natuurlijk leuk om postzegels of stukken landkaart op de voorkant te plakken. Daarna kan je aan de slag met de binnenkant. Probeer zoveel mogelijk spulletjes te verzamelen die met jouw lievelingsherinnering te maken hebben! Denk aan foto’s, kaartjes, eventueel zelfs nieuwsberichten, etc. Maak van elke pagina een creatief hoogstandje!

Een journal als cadeau geven?

Het is misschien een leuk idee om een journal te creëren voor iemand die veel voor jou betekent. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa, oma, zus, broer, vriend, vriendin of een goede kennis. Beplak de journal met foto’s van jullie samen en geef het vervolgens aan die persoon. Wedden dat hij/zij in de wolken is met dit creatieve cadeau? En het is ook nog eens heel leuk om te maken! Wat wil je nog meer?

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *