Allergieën zijn bijzonder vervelend, hooikoorts is daar een van. Een allergie wordt gezien als een prikkel van buitenaf die een reactie veroorzaakt aan het immuunsysteem. Bij hooikoorts komen klachten voor die lijken op een extreme verkoudheid. Ook extra vervelende symptomen komen om de hoek kijken.

Ontdek hoe je hooikoorts natuurlijk kan behandelen of verlichten met de Ayurvedische behandeling.

Levensstijl en eetpatroon aanpassen voor gezond leven

Volgens de Ayurvedische geneeswijze is het noodzakelijk het kwaad van buitenaf te accepteren en op te nemen in het systeem. Als het kan moet de prikkel zelfs vernietigd worden. Dit klinkt misschien wat vaag, maar Ayurveda kan zeker wel de oplossing zijn voor elke hooikoortspatiënt. Aanpassing van levensstijl en eetpatroon zijn wel noodzakelijk. Dit ligt in de hand van de patiënt zelf, als hij niet volledig achter de werkwijze staat, is de kans van slagen niet groot.

Kapha, Vata en Pitta

De drie componenten in de Ayurvedische leer zijn Vata, Pitta en Kapha. Onevenwichtigheid in Vata uit zich in overgevoeligheid. Als Kapha uit balans is, zullen ademhalingsproblemen ontstaan en verstoring in Pitta uit zich in verstoring van bloed, milt en andere organen. Als de drie componenten niet in evenwicht zijn, zal de patiënt klachten krijgen. In het geval van hooikoorts zijn dit dus de klachten van allergische aard. Door een dieet, kruiden en aangepaste manier van leven kan hooikoorts aangepakt worden.

Ayurveda als natuurlijke behandeling

Een Ayurvedische Practioner is een geneesheer, gespecialiseerd in de Ayurvedische leer. Deze arts kan jou het best helpen bij de aanpak van hooikoorts. Ayurveda is niet iets dat zonder begeleiding gaat, in een aantal stappen zullen de klachten bij de oorsprong aangepakt worden. Wil je meer weten over Ayurveda, dan kun je daar meer over lezen. Ook is het mogelijk een kennismakingsgesprek aan te gaan met een Practioner, waarna je kunt bepalen of dit de manier van natuurlijk behandelen is waar je achter staat. Wellicht zijn er ook andere manieren van natuurlijk genezen. Verdiepen in de materie zal zorgen dat je een gefundeerde mening krijgt.

Hooikoorts aanpakken bij de bron

Natuurlijk kun je ook reguliere geneesmiddelen gebruiken om de hooikoorts de kop in te drukken. Jammer genoeg moet de behandeling met deze middelen jaarlijks herhaald worden, omdat je na de lente vaak geen last meer hebt van de allergieën. Als Ayurveda je nou zou helpen met het aanpakken van de bron en je misschien wel voor altijd van de allergie af kan helpen, dan lijkt dat de poging waard. Elke lente zullen er weer pollen zijn en stuifmeel, die jou het leven zuur maken. En als luchtvervuiling echt van invloed is op hooikoorts, denk je dan dat het snel beter wordt? Helaas is dat een utopie.

Leven als onze voorouders

Ayurveda is stap een, een vervolg met andere natuurgeneeswijzen voor een beter leven is niet ondenkbaar. De leefwijzen die prima samengaan met Ayurveda zijn yoga, acupunctuur en meditatie. Anders eten zorgt voor een andere belasting van het lichaam. Ayurveda is eigenlijk niets nieuws, het is eeuwenoud. Misschien moeten wij wat van onze principes laten varen en gaan leven zoals onze voorouders dat deden…

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *