smart-watch-821563_640
Ongezonde gewoontes, iedereen kan er wel één van zichzelf opnoemen. Vaak begint het bij kleine dingen. Zoals dat ene sigaretje of koekje bij de koffie. Met als resultaat dat je niet meer kunt stoppen met roken of niet weet hoe je van die extra kilo’s afkomt. Deze gewoontes zijn van grote invloed op je gezondheid. Niet alleen op je fysieke, maar ook zeker je mentale gezondheid.

Door het aanpassen van je levensstijl, is het mogelijk om van deze gewoontes af te komen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Voor degene die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het aanpassen van hun levensstijl, zijn apps erg handige hulpmiddeltjes. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone! En wat doorzettingsvermogen, natuurlijk.

Wist je dat één op de vijf Nederlanders al gebruikt maakt van gezondheid apps om inzicht te krijgen in het dagelijkse leven? Met gezond eten en meer bewegen kom je al een heel eind om een gezondere levensstijl te krijgen. Vandaar de apps MyFitnessPal, een app die je dagelijkse voeding en beweging bijhoudt, erg populair is. Daarnaast worden hoofdzakelijk apps gebruikt die echt een specifiek probleem aanpakken zoals stoppen met roken of slaapproblemen.

Lichaam en geest

Behalve apps gericht op de fysieke gezondheid, komen er ook steeds meer die zich richten op de mentale gesteldheid. Met name het verminderen van stress speelt hierin een grote rol. Ook omarmen steeds meer zorgverleners het gebruik van gezondheid apps. Dit is niet geheel verwonderlijk aangezien mensen met een gezonde levensstijl, over het algemeen minder ziek zijn en dus minder zorgkosten maken. Een goed voorbeeld is de Mindfulness app van VGZ, die helpt om dagelijks meer te ontspannen en zelfbewuster te worden. Bij een gezond lichaam hoort immers ook een gezonde geest.

Voozorg

Aangezien voorkomen beter is dan genezen, komen er steeds meer apps ter vergroting van de (medische) kennis. Bovendien hebben de grote spelers uit het hulpverlening, zoals het Rode Kruis en de Hartstichting, ook eigen apps. Doordat deze instanties eigen apps ontwikkelen, ben je verzekerd dat ze juiste en deskundige informatie bevatten. Dankzij de EHBO app van het Rode Kruis heb je altijd alle instructies op zak. Zeker de moeite waard om paraat te hebben, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit.

De toepassingen waarvoor de gezondheid apps ingezet kunnen worden zijn enorm divers. Het aanbod van gezondheid apps is echter enorm, dus welke apps kan je het beste gebruiken? UnitedConsumers zocht de 15 handigste apps voor je uit gericht op lichaam, geest en voorzorg. Welke ongezonde gewoontes wil jij aanpakken?

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *