Hoe vind je een passende baan?

Je hebt een leuke baan met leuke collega’s en een fijn salaris. Toch kan het zijn dat je snakt naar iets nieuws. Een nieuwe uitdaging, nieuwe mensen, betere doorgroeimogelijkheden of gewoon een totaal nieuwe beroepsrichting. Maar hoe vind je nu de baan die het beste bij jou past? En waar moet je op letten als je een nieuwe job zoekt? Zelf heb ik ook een hele tijd met dat soort vragen gezeten. Ik heb wat tips voor je verzameld. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Ga af op je gevoel

Heb je voor verpleegster gestudeerd maar voel jij je veel meer thuis in de marketing? Luister dan naar je gevoel en volg bijvoorbeeld een opleiding marketing en communicatie. Het is nooit te laat om te leren! Je zult je veel gelukkiger voelen in een baan die echt past bij wie jíj bent dan in een baan die je hebt ‘omdat het nu eenmaal zo gelopen is’.

Stel duidelijke eisen aan de baan

Als je eenmaal de beslissing genomen hebt om je passie achterna te gaan, dan is het zaak duidelijke eisen op te stellen waaraan je volgende baan moet voldoen. Je wilt immers niet over een paar jaar weer teleurgesteld op zoek moeten gaan naar iets anders. Bedenk goed wat je wel en niet wilt en zet dit voor jezelf op papier. Woon je Tilburg en wil je niet meer dan een uur reizen? Ga dan niet op zoek naar banen in het noorden van het land, maar richt je bijvoorbeeld op vacatures in Eindhoven, Breda of andere nabije plaatsen.

Neem de tijd om goed te zoeken

Neem geen overhaaste beslissingen en reageer alleen op datgene waar je echt enthousiast van wordt. Plan dagelijks tijd in om te zoeken naar vacatures. De verschillende vacature- en carrièresites kunnen je daar goed bij helpen. Zo heeft StepStone bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan vacatures in Amsterdam en vacatures in Den Haag. Zoek je een baan in een ander deel van het land? Ook dan vind je op het internet voldoende banen die passen bij jouw wensen. Succes!

Gerelateerd:

  1. Gevaarlijke kozijnen!
  2. De Parfumkrant
  3. Cito-toets Stress

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *