Halloween 2011

Maandag 31 oktober is het weer Halloween. De laatste jaren komen er toch stiekem steeds meer Halloween feesten bij in dit land. Wat niet veel mensen weten is wat de achtergrond is van dit feest. “Halloween” komt van Hallow-e’en, ofwel All Hallows Eve, wat we in Nederland Allerheiligen noemen en op 1 november vieren. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De Kelten geloofden daarnaast dat op die dag de geesten van alle overledenen van het afgelopen jaar zouden proberen om een lichaam in te gaan en over te nemen voor het komende jaar. Genoeg geschiedenis, tijd voor wat dingen waar je Halloween 2011 in stijl mee door kunt komen!

Een monsterlijk goed masker

Met dit masker ben je zeker de engste van je Halloween feest. Daarnaast ben je ermee ook direct populair onder de aanwezige Iron Maiden fans , want dit monster masker is het hoofd van de Iron Maiden mascotte ‘Eddie’. Hoe handig, je kan het ook gebruiken voor Carnaval of een willekeurig feest rondom het thema ‘creepy’.

Thuis op de bank met Halloween?

Doe dan de lichten uit en breng de avond door met de Ultimate Horror Box 1. Supereng om alleen te kijken, maar misschieneen beter idee om een paar mensen uit te nodigen en er samen een griezelige Halloween 2011 van te maken..

Halloween 2011 muziek

Macaber, bizar, romantisch, vrolijk.. de muziek van Tim Burton’s Corpse Bride is moeilijk te omschrijven. De CD komt al uit 2005, maar is een perfect CDtje voor Halloween 2011. Zet het op en je bent meteen in een andere sfeer. Geen dansmuziek, maar wel perfect om in de Halloween stemming te komen. De muziek hard aan, wat dropshots of absinth erbij, een paar brandende pompoenen en wat maskers en je thema is compleet.

Gerelateerd:

  1. Twitterwaardig
  2. Het leukste voorleesboek
  3. Vrouwen en Porsches

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *