Gevaarlijke kozijnen!

Amsterdam verzakt. Vaar eens een keer mee in een rondvaartboot en je kunt er niet omheen. Meer dan 50% van de grachtenpanden in Amsterdam staat scheef. En verzakte huizen leveren niet alleen het probleem van scheve muren en vloeren op, maar als het echt serieus wordt ook het gevaar van bijvoorbeeld afbrokkelende gevels. Zo zullen er tot april 2012 bij mij in de straat de gevels vervangen worden, zogenaamd ter verbetering van het straatbeeld. Ik vraag me af of dit niet gewoon een gevalletje ‘liever geen angst zaaien’ is….

Wat kun je doen tegen omvallende gevels en slechte kozijnen?

Een eerlijk antwoord: niets. Ja, de boel laten onderzoeken wanneer je het niet vertrouwd. Weinig mensen zullen de kozijnen checken bij de aankoop of huur van een huis, maar dit is wel belangrijk. Behalve dat het gevaarlijk is als de constructie niet goed is en/of het allemaal niet goed aansluit, ook zijn slechte kozijnen zeer aangenaam voor inbrekers. Er zijn dan ook inbraakvertragende kozijnen op de markt. Inbraakvertragend, want net als met een fietsslot is het met kozijnen open krijgen ook alleen een kwestie van tijd. Let er bij de eventuele aankoop van gevelelementen en kozijnen op dat het bedrijf dat ze levert in het bezit is van bijvoorbeeld het VKG keurmerk.

Wat is een VKG keurmerk?

VKG staat voor de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie. Dit is de branchevereniging voor bedrijven die kunststof  kozijnen en deuren produceren en leveren. Bedrijven die een VKG keurmerk bezitten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden regelmatig door de branchevereniging gecontroleerd.
De strenge kwaliteitseisen schrijven bijvoorbeeld voor dat de kozijnen duurzaam zijn, dat je 10 jaar garantie hebt op montage, kleur en productie van de kozijnen en dat de kozijnen bovendien milieuvriendelijk (recyclebaar) zijn. De monteurs en medewerkers van VKG gecertificeerde bedrijven zijn bovendien gecontroleerd op deskundigheid.

Op zoek naar een bedrijf met VKG keurmerk? Eskoplus is een bedrijf dat al meer dan 20 jaar ervaring heeft in het produceren van onder andere kozijnen en zijn gespecialiseerd in grootschalige renovatieprojecten.

Gerelateerd:

  1. Twitterwaardig
  2. Het leukste voorleesboek
  3. Kom maar op met die storm(paraplu)!

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *