Gespot: websitegespot

In januari 1996 telde Nederland slechts 100.000 websites. Anno 2011 is het aantal websites in Nederland uitgegroeid naar ongeveer 4,5 miljoen! In deze wirwar van websites is het lastig om de meest interessante en bruikbare sites eruit te pikken. Je kunt gebruik maken van stumbleupon, aan vrienden vragen wat ze leuk vinden, of willekeurig  surfen en kijken of je wat interessants en/of bruikbaars tegenkomt. Nog een manier om op goede sites terecht te komen is door te zoeken naar ‘social bookmarking sites’. Dit zijn websites waar je websites kunt opslaan die jij interessant of leuk vindt en waar je dus ook geïnspireerd kan worden door postings van anderen.

Social Bookmarking

Websitegespot is zo’n social bookmarking site. Je kunt er niet alleen websites plaatsen, maar ook websites beoordelen, reageren op anderen of stemmen op bepaalde websites die jouw voorkeur hebben. Aan iedere toegevoegde website kun je etiketten (tags) koppelen. Op basis van deze tags sorteert websitegespot.nl de websites. Op die manier kan websitegespot.nl een uitstekend beeld geven van de inhoud en populariteit van bepaalde websites.

Social website statistieken

Je kunt in één oogopslag de sociale website statistieken van een bepaalde website zien. Het is meteen duidelijk hoe vaak een website bijvoorbeeld ‘leuk’ gevonden wordt op Facebook of hoe vaak een website ‘geretweet’ wordt via Twitter. Doordat je zelf de websites kan beoordelen, leggen zij de basis voor de resultaten die een website boekt. Met dit sociale karakter onderscheidt websitegespot.nl zich van andere social bookmarking sites en kan het een aanvullend alternatief zijn voor zoekmachines.

Belangrijk om te weten:

Hoe meer stemmen je website krijgt, des te sneller verschijnt je website op de voorpagina.

Is je website eenmaal naar de voorpagina gestemd, dan wordt dit automatisch getweet via het twitter-account van websitegespot.nl.

Websites met de meeste stemmen staan hoger in de rubrieken en zoekopdrachten van websitegespot.nl.

Door zelf je stem uit te brengen op andere websites, vergroot je de kans dat er ook op jouw toegevoegde website gestemd wordt.
Er kunnen groepen aangemaakt worden. Iedere bezoeker kan website’s toevoegen aan een groep.

Iedere bezoeker die op websitegespot.nl een account registreert  kan KARMA-punten verdienen.
Ook verdien je KARMA-punten wanneer je stemt op andere websites of reacties plaatst. Hoe meer interactie, des te meer KARMA-punten je verdient.

Met behulp van een speciale code kun je via websitegespot.nl een ‘stembutton’ plaatsen op je website. Zo kunnen je websitebezoekers meteen een stem uitbrengen. Hiermee vergroot je de kans dat jouw website veel stemmen krijgt en dus op de voorpagina geplaatst wordt van websitegespot.nl.

 

Gerelateerd:

  1. Coole meisjesfietsen
  2. Gevaarlijke kozijnen!
  3. Het leukste voorleesboek

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *