Tuinverlichting tips & trucs

In Nederland weet je nooit of en wanneer het weer zacht genoeg is om tot laat in de tuin te zitten. Mocht er een zwoel avondje tussen zitten, dan is heel Nederland dan ook in de tuin of in het park te vinden. Goede tuinverlichting zorgt dan voor extra sfeer. Nog een bijkomstig voordeel van tuinverlichting: het houdt ook nog eens boeven buiten.

LED Tuinverlichting

Voor in de tuin is LED Tuinverlichting de beste optie. Ten eerste vormen ze de meest milieuvriendelijke vorm van verlichting (oke, op daglicht en zon en maan na dan). Ten tweede zijn ze praktisch vanwege hun grootte en het feit dat je ze niet zo vaak hoeft te vervangen. Had LED verlichting tot nog niet zo lang geleden het nadeel dat het licht dat uitgestraald was erg fel en ongezellig was, nu bestaat er ook gedimd LED-licht. Dit gedimde LED-licht geeft heeft een veel sfeervollere uitstraling.

Wat voor tuinverlichting kies je?

Grondspots of staande tuinlampen, in de kleur wit, warmwit of geel, er is keuze genoeg. Het hangt er helemaal vanaf wat je met de verlichting wil bereiken. Wil je gezellige verlichting om bijvoorbeeld aan de tuintafel een spelletje te kunnen spelen, dan zijn staande lampen die warmwit of geel licht uitstralen een geschikte optie. Wil je echter een vijver, zwembad of bepaalde boom in de schijnwerper zetten, dan is een kantelbare grondspot met wit licht weer een betere keus. Is de verlichting puur functioneel en niet esthetisch van aard (bijvoorbeeld als het doel ervan is om boeven buiten te houden), dan zou ik kiezen voor de meest felle verlichting die zoveel mogelijk donkere hoekjes verlicht. Let er wel op dat je de lampen op een strategische plek zet. Je wil niet hebben dat je moeilijk moet doen om niet recht in de lamp te kijken!

Gerelateerd:

  1. Feestelijke lichtgevende bloempotten
  2. Design Kroonluchter
  3. Canvas schilderijen tips

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *