Terras aanleggen, inrichten en onderhouden

Het is weer terrasweer! Zelf een terras aanleggen is geen overbodige luxe, want je bespaart geld voor drankjes en eten. Et weet je wel hoe fijn het is om op je eigen terras te kunnen zitten? Een terras aanleggen is niet moeilijk, zelfs ik kan het. Al moet ik zeggen dat ik meer ben van de afwerking..

Terras aanleggen

Zoals ik al zei is een terras aanleggen niet moeilijk. Je kunt namelijk hele terras bouwpakketten aanschaffen. Onderlatten neerleggen, bovenlatten erop. Vastzetten met schroeven en klaar is Kees. Bij het terraspakket van hiernaast zit trouwens ook een handleiding, zodat er echt niets meer mis kan gaan.

Terras inrichten

Het leukste van terras aanleggen is eigenlijk de afwerking, oftewel, de inrichting. Laat dat maar aan mij over! Ik weet niet wat je budget is, maar je kunt je terras zo luxe inrichten als je zelf wilt. Wat dacht je van een tuinhaard, terrasverwarming en een zonnescherm? Ook met een wat kleiner budget kun je je terras leuk en functioneel aankleden. Denk aan een vuurkorf en een mooie maar goedkope tuinset Koop er een mooie plant bij en je terras is af.  

Terras onderhouden

 Helaas, een terras zorgt wel voor een extra ‘kamer’ die onderhouden moet worden. Maar met een hogedrukreiniger is je terras onderhouden een koud kunstje! Verder hoef je alleen af en toe een impregneerlaagje en/of een likje verf over je tafels en stoelen aan te brengen en je terras kan er weer even mee door. Impregneren kun je bijvoorbeeld doen met een impregneermachine.

Gerelateerd:

  1. Feestelijke lichtgevende bloempotten
  2. Kersttrends 2011
  3. Kleurig Kleed

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *