Je moet even doorbijten om ervan te kunnen genieten, maar zodra je het eenmaal te pakken hebt… ik heb het over tuinieren in de winter. Tja, sommigen zullen je voor gek verklaren, maar anderen begrijpen het vast wel.

Wat te doen?

Tuinieren lijkt misschien wat voor de zomer en de lente, maar het is zeker ook geschikt voor tijdens de herfst en de winter. Vraag je je af wat je allemaal aan je tuin zou kunnen doen? Nou, dan is het aan te raden om de Intratuin tuinkalender eens te raadplegen. Er staan genoeg tips en trucs in om nog lekker aan de slag te kunnen tijdens de koudere maanden.

Tuinieren in de winter werkt niet alleen therapeutisch, het is ook nog eens goed voor je tuin. Immers, wie zijn tuin het hele jaar door bijhoudt, heeft daar tijdens de “buitenmaanden” alleen maar plezier van. Denk aan gras bijzaaien of grasmatten aanleggen. Of het snoeien van bepaalde bomen of planten. Wie dit in de winter doet, heeft direct bij de aanvang van de eerste zonnestraaltjes in maart profijt van zijn tuin.

Warme chocolademelk

Niets zo lekker als een heerlijke kop warme chocolademelk als je net uit de tuin komt, na een ochtend of middag hard werken. Je hebt ‘m verdiend! Vergeet jezelf dus absoluut niet te belonen na een flinke tuinsessie.

Oftewel: hup de tuin in, het is er heerlijk in de winter!

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *