Ook een conifeer in je tuin?

De meeste mensen kennen een coniferen alleen van een  haag. Maar naast haagconiferen bestaan er ook dwergconiferen en solitaire coniferen. Een dwergconifeer is inderdaad een kleine conifeer en een solitaire conifeer is een conifeer meer in de vorm van een kerstboom en kan wel 20 meter hoog worden. In dit artikel wat meer informatie over deze drie soorten coniferen.

Dwergconiferen

Zelf heb ik pas een dwergconifeer gekocht. Niet voor mezelf, want ik heb geen tuin, maar als cadeau voor een vriendin. Een gevaarlijke keuze als je niet weet of de ontvanger van coniferen houdt, want er zijn veel liefhebbers, maar ook veel mensen die niets van coniferen moeten hebben.
Eern dwergconifeer wordt een stuk kleiner dan een solitaire- of haagconifeer, maar kan nog steeds 1,5 meter hoog worden (afhankelijk van de soort). Hou daar dus rekening mee.

Solitaire coniferen

Solitaire coniferen kunnen dus echt heel hoog worden. Je kunt ze moeilijk een kopje kleiner maken, want dan is de hele vorm uit de boom weg en dat is een raar zicht. Bedenk je dus goed voordat je zo’n boom in je tuin zet! Hij kan behoorlijk wat licht wegnemen en ook bij de buren. Als het in je tuin past is het wel een echte blikvanger. Je kunt kiezen uit blauw-groen, groen en groen-geel. Dit geldt overigens ook voor de haag/ en dwergconiferen.

Haagconiferen

Haagconiferen zie je dus het meest in tuinen, vooral omdat ze vaak het enige zijn wat je van iemands tuin ziet. Haagconiferen zijn namelijk de meest gekozen natuurlijke vorm van tuinafscheiding. Het voordeel is dat ze een mooie volle haag vormen en ook in de winter groen zijn. Het nadeel is dat je ze twee keer per jaar moet snoeien, ook bij de buren. Daarnaast is het belangrijk dat ze genoeg voedingsstoffen krijgen en zul je ze dan ook minimaal een keer per jaar bij moeten mesten. Kortom, ze vergen redelijk wat onderhoud, maar dan heb je ook wat.

Gerelateerd:

  1. Tuinverlichting tips & trucs
  2. Feestelijke lichtgevende bloempotten
  3. Winterproof tuinieren

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *