Je kent het probleem waarschijnlijk wel. Misschien uit je studententijd, misschien heb je er net als ik nog steeds last van: geen plaats in je woning voor al die grote apparaten als wasmachines, koelkasten, vriezers, drogers, afwasmachines, magnetrons, keukenmachines, rijstkokers en ga zo maar door.
Het zijn allemaal apparaten die niet per se noodzakelijk zijn (al vind ik een wasmachine en een koelkast toch bijna een basisbehoefte), maar die het er wel een stuk gemakkelijker op maken. De oplossing? Koop alles in mini-formaat! In dit artikel behandel ik 1 van deze mini-apparaten, namelijk de mini-vriezer.
Waar moet je op letten bij aankoop van een mini-vriezer?
Hoe handig. Wel de mogelijkheid om je vlees, ijsjes en kliekjes te bewaren, maar geen enorm apparaat erbij. In genoeg winkels is minimaal 1 mini-vriezer te verkrijgen. Het nadeel van een mini-vriezer is wel dat hij vaak energie slurpt. Let er dus goed op of de mini-vriezer die je aanschaft wel energieklasse A of zelfs A+ of A++ heeft. Een mini-vriezer met energieklasse B of C zijn een stuk minder zuinig en dus behalve slecht voor je portemonnaie ook nog eens schadelijker voor het milieu.
Behalve op de energieklasse, moet je bij een mini-vriezer ook letten op het geluid dat hij produceert. Een mini-vriezer zit meestal tussen de 30 en de 50 decibel. Vooral in een kleine (studenten)kamer is het belangrijk dat je een ‘stille’ mini-vriezer uitkiest. Hieronder twee exemplaren die voldoen aan de twee voorwaarden:
Energieklasse A+, 32dB, 32l, 52cm
Energieklasse A, 38dB, 45l, 50cm
Gerelateerd:
Geef een reactie
Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :