Kersttrends 2011

Kerst 2011 moet nog beginnen, maar de kersttrends van 2012 zijn al bekend. Een van die trends is volgens de trend ‘soft cloud’. Wat dat inhoudt zie je boven dit artikel. Ik neem aan dat jij meer interesse hebt in de kersttrends 2011. In dit artikel vind je de kersttrends 2011, met uitleg en voorbeelden.

Kersttrends 2011, hoe zit het?

Wie online even zoekt naar kersttrends 2011 komt al snel terecht op de stijlen Exotisch: Bountiful Scenery, Jaren ’50: Delightful Garden, Natuur: Elemental Forces en Strak: Gentle Horizon. Waarschijnlijk zijn deze trends door grote namen in de  designwereld ontworpen, maar de vraag is, door wie precies? Feit is dat veel winkels deze trends aanhouden als dé kersttrends 2011. De interpretatie van de vier trends is lopen vrij ver uiteen en dat is ook niet zo gek, want wat betekend nou precies ‘gentle horizon’? En wat voor de een een ‘delightful garden’ is, is voor de ander misschien maar een rottuintje. Het komt er op neer dat iedere winkel zijn kerstspullen zo aanprijst zodat het aansluit op de kersttrends 2011. Hier onder de kersttrends 2011 naar mijn interpretatie, met elk een voorbeeld.

Kersttrends 2011: Beautiful Scenery

Bountiful scenery betekend letterlijk ‘overvloedig landschap’. Overvloedig zal het zijn dus, deze kerstversiering. De kleuren zijn aards en exotisch, van limegroen tot bordeauxrood, met best wat felle kleuren er tussen, zoals het een exotisch landschap betaamd. Aziatische kimono’s, etnische prints, parels, edelstenen, pailletten; alles wat door jou als exotisch kan worden bestempeld past binnen deze trend. De hele sfeer is uitbundig, kleurrijk en kosmopolitisch, door de samenkomst van zoveel verschillende materialen, kleuren  en structuren, net als een multi-culti stad. De vrolijkste onder de kersttrends 2011!
Een voorbeeld: de kleurrijke kerstballen Mille Fiori.

Kersttrends 2011: Delightful Garden

Ik weet niet of jullie een idee hebben hoe de tuinen in de jaren ’50 er uit zagen, maar ik niet. Wat ik over deze kersttrend gelezen heb is dat de trend speels, vrouwelijk en nostalgisch hoort over te komen, maar ja, hoe krijg je dat voor elkaar? De kleuren die we hiervoor moeten gebruiken zijn in ieder geval pasteltinten geel, wit, lichtblauw, en de contrasterende kleuren sportief rood en hard blauw. Zie het plaatje hiernaast. De jaren ’50 trend zet zich voort in de materialen en producten die bij deze stijl horen, namelijk porselein, kant, satijn, emaille en tule in de vorm van bijvoorbeeld servetten, kopjes, linten maar uiteraard ook kerstballen en andere versieringen. De stijl is geïnspireerd op een overstroomd bos, wat ik eigenaardig vind, want ik zie dat natuurlijke niet zo in deze kersttrend. Hoe dan ook, het is het proberen waard. In stijl: deze gele en witte kerstballen in mat en glans. Dit is zeker de keurigste onder de kersttrends 2011, maar ook lekker nostalgisch.

Natuur: Elemental Forces

Dit is de meest duidelijke van alle kersttrends 2011. Het gaat hier om natuurkrachten, dus maak gebruik van veel natuurlijke materialen, natuurlijke kleuren en natuurlijke vormen. Kleuren als oker, roest, zeegroen, grijs en marineblauw passen goed bij deze trend. Alles mag lekker onregelmatig, net als de natuur. Hoe woester hoe beter, net als deze alternatieve kerstboom van boomschors. Nu nog wat roestige ballen!

Strak: Gentle Horizon

De laatste trend van de kersttrends 2011 is de trend ‘Gentle Horizon’. Gentle horizon zegt mij persoonlijk niet veel, maar ik weet wel wat er met strak bedoeld wordt. Ik ben er meestal niet zo van, ik vind strak meestal behoorlijk kil, al zijn er strakke interieurs die ook heel erg gezellig zijn. Aan jou dee taak om daarvoor te zorgen. Deze moderne stijl onder de kersttrends 2011 kenmerkt zich door weinig kleuren. De kleuren grijs- en bruin voeren de boventoon, met accenten saffraangeel en lichtroze. Ook de hoeveelheid artikelen die je bij deze stijl hoort te gebruiken is minimaal. Enkele zorgvuldig uitgekozen producten moeten zorgen dat deze stijl overtuigend overkomt. Niet zo makkelijk! Ga voor glad en gepolijst en kies voor jute, tweed en corduroy bijvoorbeeld. Een kerstversiering die bij deze trend past is deze grijze vilten kerstboomversiering. Zorg wel voor wat glanzende artikelen om de boom te vergezellen of ook in de boom te hangen, want saai hoort deze trend absoluut niet te zijn!

Gerelateerd:

  1. Kleurig Kleed
  2. Designmeubel voor thuis
  3. Het lijkt hier wel een Sauna!

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *