Kleurig Kleed

Eigenlijk was ik van plan om een artikel te schrijven over Kelim boots, oftewel Kiboots. Het internet afstruinend naar materiaal voor de tekst kwam ik terecht op Kelim tapijten en andere tapijten en vloerkleden en toen leek me dat eigenlijk wat origineler dat de al zoveel besproken Kiboots. Vandaar het onderwerp: Kleurig Kleed

Kleurig Kleed voor Kleur in Huis

Een kleurig kleed staat vooral goed in een rustige inrichting. Heb je al een ratjetoe aan meubels en spullen, dan zal een kleurig kleed alleen maar erg rommelig staan en kun je beter kiezen voor een effen kleed. Ik heb het idee dat de meeste huishoudens in Nederland nogal rechtoe rechtaan zijn en dan past daar wel een kleurig kleed bij! Zorg dat je kleed goed past bij de overige kleuren in huis. Vloeken mag, maar zorg ervoor dat je nog wel tot rust komt in je eigen huis.

Zwart-wit kleed

Een zwart-wit kleed zou je misschien niet direct omschrijven als een kleurig kleed, maar het drukke motief en de bruine kwastjes van dit kleed zorgen toch voor eenzelfde effect. Ik raad sterk aan om dit kleed niet in een verder witte of zwart/witte inrichting te plaatsen, want dan wordt het er alleen maar killer op. Juist in een inrichting die voornamelijk rood, aardekleur of beige is komt dit kleed goed tot zijn recht. Zie bijvoorbeeld de afbeelding hiernaast.

Kleurig Kleed van Wol

Het kleurig kleed hiernaast is gemaakt van wol en is bijna een schilderij op zich. Dit kleed heeft echt de aandacht nodig en kan daarom niet veel andere aandachtstrekkers in zijn buurt gebruiken. Het zou goed staan in een rozige, cremige, lichtbruine (houten) of camelkleurige kamer, zeker niet in een erg donkere kamer, want dit kleed is zelf ook vrij donker.

Kleurig Kleed Traditioneel

Het laatste voorbeeld dat ik wil geven is ook een Kelim kleed. Het ontwerp is traditioneel, de uitvoering modern. Dit kleed past zowel in een wat donkere als lichtere inrichting.

Gerelateerd:

  1. Woonidee: een Wijnrek
  2. Design Kroonluchter
  3. Het lijkt hier wel een Sauna!

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *