Hout heeft natuurlijke uitstraling en is veelzijdig

Wie van hout houdt, kan zijn hart ophalen in de huidige tuintrends. Hout speelt een belangrijke rol en zal dat nog lang blijven doen. Het materiaal heeft een natuurlijke uitstraling, is veelzijdig en ook nog eens duurzaam.

Hout in de tuin verveelt nooit

Houten meubelen, een houten schutting, hekje of vlonder, zelfs het terras kan betegeld worden met houten tuintegels. Verschillende accessoires kunnen ook nog aan de trend aangepast worden: wat te denken van houten plantenbakken of speelobjecten voor de kinderen. Picknicktafels zijn verkrijgbaar in veel variaties en modellen, van hardhout, vurenhout of een kindermodel in vrolijke kleuren geschilderd. De tafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en luxe of goedkopere uitvoeringen. Hoe veel hout er in een tuin te vinden is, maakt niet uit, het materiaal zal nooit snel vervelen.

Planten of bomen in houten bak

Wie houten plantenbakken kan waarderen heeft keuze genoeg. De plantenbakken zijn vervaardigd van een hardhout, roodbruin van kleur en meestal afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika of Azië. Dit hout heeft een lange levensduur, omdat het bestand is tegen invloeden als insecten en schimmels. Grote bakken (106×106 cm) en kleine bakken (30x 30 cm) zijn in verschillende modellen beschikbaar. Model Vaso is voorzien van fijne groefjes en pootjes zodat de pot niet direct de grond raakt. Model Orangerie heeft een galante uitstraling door sierlijke toevoegingen. Door verschillende maten van deze plantenbak in de tuin te combineren ontstaat een uitstraling die zeker chic te noemen is. Boombak Grosso is voorzien van wortelfolie. Deze bak is gemaakt van bankirai en gaat wel 20-25 jaar mee. Grosso is een opvallende verschijning en zal in geen tuin misstaan. Model Kubus wordt als set geleverd, in drie verschillende maten. Ook deze bak is compleet met wortelfolie en schroeven.

Bescherm het hout tegen invloeden van buiten

Door de plantenbakken te behandelen met speciale olie, zal de kleur behouden blijven. Omdat er door de olie minder vuil hecht op de bakken, zal het hout langer beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Uitdroging en verkleuring door de zon is met de olie verleden tijd. De olie is verkrijgbaar in een 2,5 liter verpakking. Niet alleen de plantenbakken varen wel bij een behandeling met olie, bijvoorbeeld de picknickbank, de schutting, het hek en de tuintegels zullen ook opknappen van een beschermende laag. Veel producten zijn overigens verkrijgbaar van een composiet, een materiaal met het uiterlijk van hout en de eigenschappen van kunststof. Tuinhoutcentrale heeft een compleet assortiment houten producten met voor elk wat wils.

Gerelateerd:

  1. Winterproof tuinieren
  2. Tuinverlichting tips & trucs
  3. Pimp die kamer!

Comments are closed.

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *