Het lijkt hier wel een Sauna!

 

In Scandinavië is het heel normaal om een sauna in je huis te hebben. In Nederland is dat nog niet het geval, maar het wordt wel steeds populairder. Veel Gymclubs hebben een sauna waar je gratis of tegen een kleine vergoeding gebruik van kunt maken en steeds meer grote winkelketens verkopen sauna’s voor thuis.

Infraroodcabine

Een Infraroodcabine is een alternatief voor de ‘gewone’ sauna. De warmte van een infraroodcabine is anders dan die van een sauna. Een infraroodcabine wordt verwarmd door infraroodlampen en heeft daardoor een directer effect op je lichaam dan een sauna. Bovendien neemt een infraroodcabine minder ruimte in dan een sauna. Hieronder een 1-persoons exemplaar:

DOMO Infrarood Cabine Hot Plus

Zweethut

Het klinkt als het Vlaamse woord voor een normale sauna, maar dit is werkelijk een ander iets. Een zweethut wordt namelijk verwarmd door een houtkachel met Fins dennenhout. Doorgaans plaats je een zweethut in je tuin.

Turkse Sauna

Een turkse sauna is eigenlijk geen sauna maar een stoombad. De temperatuur is lager en de lucht wordt erg vochtig. Kan je niet goed tegen een sauna, dan is een turks stoombad waarschijnlijk een beter alternatief voor jou. Mensen hebben over het algemeen geen turkse sauna thuis, maar gaan naar een Hammam met turkse stoombaden.

Kleurensauna/Chromotherapie-sauna

De nieuwste uitvinding op sauna gebied. Met behulp van kleuren en licht wordt het lichaam in deze sauna weer in balans gebracht. Het lijkt me wel iets waar je in moet geloven, alhoewel wetenschap wel heeft aangetoond wat voor een grote invloed geuren, kleuren en vooral licht heeft op onze gemoedstoestand.

<

Kleurensauna

Reguliere Sauna

Mylife Sauna met Oven

En dan bestaat er natuurlijk nog de reguliere sauna. Veel mensen plaatsen hun sauna in de tuin, maar bij voldoende ruimte kun je de sauna gewoon binnen plaatsen. Ze bestaan in alle soorten en maten, hieronder een exemplaar voor 4 personen:

Gerelateerd:

  1. Designmeubel voor thuis
  2. Mijn Droomhuis Gevonden

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *