Sushi!

Soms moet je toegeven: ik hou van hip en happening. Sushi is hip, dus hou ik van Sushi. Nou ja, dat klopt niet helemaal, ik was al fan van sushi, maar nu eet ik het nog liever. De smaak van de plakkerige, zurige rijst in combinatie met kleine stukjes rauwe vis…heerlijk! Behalve dat het majestueus smaakt ziet sushi er ook nog eens prinselijk uit. Wat mooi is meegenomen is dat de sushi rage er niet voor heeft gezorgd dat sushi duurder is geworden, sushi is nu juist voor iedereen zeer betaalbaar geworden. Naast het afhalen van Sushi in de plaatselijke toko kun je nu ook sushi workshops volgen, sushi recepten staan op elke kooksite en je kunt zelfs op je luie stoel blijven zitten en sushi aan je deur laten bezorgen. Lang leve de luxe! Hieronder ga ik in op zaken die (redelijk) nieuw zijn in Sushi-land.

Sushi voor onderweg

Een lange reis voor de boeg en geen tijd om te koken? Van afspraak naar afspraak aan het reizen en zin in een lekkere, maar snelle hap? Met Sushi bars op station Utrecht, Den Haag en Eindhoven heeft Tiny Tokyo naar mijn idee een gat in de markt gevonden. Als je er zeker van wilt zijn dat bepaalde sushi aanwezig is zul je een dag van te voren moeten bestellen, maar dan heb je ook superverse sushi! Jammer dat ze nog niet op station (of waar dan ook in) Amsterdam aanwezig zijn, maar wanneer ik een avondafspraak heb in Rotterdam of Utrecht glip ik vaak even langs Tiny Tokyo voor gezonde, lekkere sushi. Je kunt online sushi bestellen, of even bellen.

All-you-can-eat Sushi

Jawel, naast de all-you-can-eat dim sum, tepanyaki en spareribs kun je nu ook op veel plaatsen zoveel sushi eten als je wilt voor een euro of 15. Je zou zeggen dat ik als fervent sushi eter daar een groot voorstander van ben, maar nee. All-you-can-eat draagt meestal namelijk niet bij aan de kwaliteit van het eten en bovendien vind ik het meteen een stuk minder exclusief en interessant. Natuurlijk, ik weet ook wel dat ik mezelf voor de gek hou met te denken dat sushi iets exclusiefs is; je vind immers zelfs sushi bars in dorpjes waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, maar het hele all-you-can-eat idee bestempeld sushi wel in een keer tot voer voor de freetschuur. Laat de pullen bier maar komen.. Mocht je het toch eens willen proberen, dan kun je je lol op bij bijvoorbeeld Shabu Shabu.

Sushi Catering

Ook bedrijven hebben opgepikt dat sushi in is. Op borrels en late vergaderingen wordt er regelmatig sushi besteld. Was het tot een paar jaar geleden nog onbetaalbaar, nu heb je al een schaal sushi voor 6 personen voor nog geen 50 euro. Dan heb je in plaats van een kleffe, vette pizza, superverse sushi die lekker, gezond en ook nog eens goed voor de lijn is! Sushi cateraars schieten als paddestoelen uit de grond en ook Tiny Tokyo heeft een mooi aanbod sushi schotels voor een klein feestje, borrel of vergadering.

Geen gerelateerde berichten.

Geef een reactie

Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *