Broodbakmachine gepruts

Broodbakken is misschien niet sexy, zeker niet als je let op hoe een huis-tuin-en-keuken broodbakmachine eruit ziet, maar het is wel errug lekker! Ik heb dan ook al jaren een broodbakmachine thuis staan en al heel wat vrienden (en mezelf uiteraard) blij gemaakt met lekker vers gebakken brood. Aangezien ik een basis-broodbakmachine had die alleen geschikt is voor een brood van maximaal 500 gram en er ook niet al te veel functies op zaten, vond ik het tijd voor een nieuwe.

Verschillen tussen broodbakmachines

Zoals met de meeste gebruiksvoorwerpen kun je broodbakmachines vinden in allerlei soorten en voor veel verschillende prijzen. De broodbakmachine die ik had kostte € 39,95 en ik moet zeggen, voor die prijs heb ik jarenlang prima brood gehad. Wel vind ik dat mijn nieuwe broodbakmachine (een wat duurdere) net wat smakelijker brood oplevert, omdat het kneed- en rijsproces net wat preciezer lijkt is afgesteld en er minder plastic gebruikt is, waardoor je niet meer zo’n plastic geur in je hele huis krijgt bij het bakken van brood. Omdat het altijd lastig is een keuze te maken uit zo’n groot aanbod aan machines, ga ik graag af op uitslagen van tests van de Consumentenbond. De broodbakmachine die ik uiteindelijk heb gekozen is dan ook in 2008 door de Consumentenbond als beste getest.

Beste Broodbakmachine

De Kenwood BM350-Broodbakmachine

Met deze broodbakmachine kun je tot 1000 gram brood bakken. Je kunt kiezen uit 14 programma’s en is onder andere te gebruiken voor (naast het maken van brood uiteraard) het maken van jam en deeg voor cakes, pizza’s en dergelijke. De behuizing is van metaal, de deksel van kunstof. Het grootste voordeel ten opzichte van mijn oude exemplaar (die overigens niet meer te verkrijgen is, anders zou ik hem hier ook zeker promoten!), vind ik de geur en het geluid dat tijdens het kneed- rijs- en bakproces vrijkomt. De geur is niet meer plastic-achtig en qua geluid is hij veel stiller. Mijn oude broodbakmachine zette ik liever niet aan op het moment dat ik ging slapen, want dan maakte de machine zo’n lawaai dat ik er zelf last van had, maar vooral ook bang was dat mijn buren er niet van zouden kunnen slapen (hij trilde namelijk ook erg). Daar hoef ik nu niet meer bang voor te zijn.

Gerelateerd:

  1. Sushi!
  2. Buiten Eten!
  3. Moleculair Koken

Geef een reactie

Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *