Het ideale kookboek

Steeds meer mensen in Nederland ontdekken dat er meer bestaat dan een pakje Knor. Maarja, lekker eten komt niet uit de lucht vallen. Heeft je moeder of je oma je niet leren koken, dan zul je het net als ik toch echt zelf moeten uitvinden. Goede kookboeken zijn dan onmisbaar! In dit artikel drie van mijn favoriete kookboeken, elk om hun eigen reden

Het kookboek voor als je wilt experimenteren

Dit kookboek helpt je om beter te leren koken door je wegwijs te maken in het aanbod aan ingrediënten, recepten, keukenapparaten e.d. De schrijver laat je ook meteen experimenteren met gerechten. Volgens McGee bestaan er heel veel slechte recepten en om die nog tot een geslaagde maaltijd te laten leiden zul je zelf moeten improviseren. Dit kookboek is dus niet een kookboek met kant en klare recepten, maar een kookboek met uitleg en tips over hoe te koken. Experimenteer er op los dus met dit kookboek!

Het kookboek voor als je over de grens wilt kijken

Dit is niet het enige kookboek van Jamie Oliver, maar persoonlijk vind ik dit wel de leukste. Ten eerst is het kookboek een lust voor het oog, want het staat vol met sfeervolle foto’s gemaakt tijdens zijn culinaire reizen. Daarnaast staat het kookboek vol met authentieke recepten uit vele landen van de wereld. Wel weer á la Jamie’s lichtelijk aangepast natuurlijk.

Het kookboek voor lekker en lichte maaltijden

Ik heb het over het algemeen niet zo op dieet kookboeken, omdat ze allemaal de lekkerste en lichtste maaltijden beloven, maar me meestal teleurstellen. Licht zijn ze meestal wel, maar lang niet zo lekker als een gerecht uit een normaal kookboek. Is het gerecht wél lekker, dan is de portie zo klein dat je tien minuten later wéér honger hebt. Dit kookboek is anders. Zoals de titel het al aangeeft kun je de recepten gemaakt uit dit kookboek rustig voorzetten aan je man, je vriend of je opgeschoten puberzoon of dochter. Normale porties, smakelijke recepten, gewoon een beetje slimmer aangepakt.

Gerelateerd:

  1. Moleculair Koken
  2. Sushi!
  3. Buiten Eten!

Geef een reactie

Naam (verplicht) :
Email (verplicht) :
Website :
Je reactie :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *