Iets meer dan een maand geleden schreef ik mijn laatste sport update. Ik was opzoek naar nieuwe workouts. Op de blog van Suzanne zag ik eind vorige maand de 30 Days Squat Challenge voorbij komen. Toen dacht ik ja, dat lijkt me wel wat! De 7 minuten workout kwam ik een tijdje geleden al tegen op de blog van Anne en ook die workout volg ik nu.

30 Days Squad Challenge

De 30 Days Squad Challenge houd in dat je elke dag een aantal squats doet. Elke dag komen er meer bij en word het een grotere uitdaging. Zo begin je op dag één met 50 squats en eindig je als het goed is op dag dertig met 200 squats. Om de 3 dagen heb je één rust dag. Met squats train je je billen, bovenbenen en hamstrings. Op internet kun je overal verschillende schema’s vinden voor deze challenge, zo kun je makkelijk zien hoeveel squats je per dag moet doen. Zelf volg ik het schema van #fitgirlcode.

De 7 minuten workout kun je volgen door middel van een filmpje. Daar zie en hoor je wat je moet doen en hoelang je dit moet doen. Hieronder zie je welke oefeningen voorkomen in deze workout. Deze oefeningen doe je elk 30 seconden met daar tussen steeds een rust pauze van 10 seconden.

30 Days Squad Challenge

Workouts voor weinig tijd

Het zijn allebei workouts die je thuis kunt doen en die niet heel veel tijd in beslag nemen, wat ik zelf wel fijn vind. Soms vind ik het namelijk best lastig om er tijd voor te maken. Ik ben nu een paar dagen bezig en merk dat ik wel weer even moet inkomen omdat ik een tijdje niet heb gesport. Hopelijk kan ik eind deze maand zeggen dat ik het volgehouden heb en dat er positieve resultaten zijn!

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.