Ik ben gek op sieraden en hoe leuk is het als je ze zelf kunt maken. Deze dennenappel ketting is heel makkelijk om te maken en het past perfect bij de herfst!

Wat heb je nodig voor een dennenappel ketting?

Dit heb je nodig

  • Een mooie dennenappel
  • Een oogje
  • Een ketting
  • Eventueel een leuk kleurtje verf of nagellak

Wat voor een dennenappel je wilt gebruiken kun je het beste zelf bekijken. Ik heb gekozen voor een dennenappel die niet al te groot is en die er nog goed uit ziet. Maak hem een beetje schoon, zodat eventuele beestjes eruit zijn en het zand er van af is. Je kunt er ook voor kiezen om de dennenappel te verven in bijvoorbeeld een gouden of zilveren kleur. Ik heb ervoor gekozen om hem goud te kleuren. Helaas had geen verf, dus ik heb gouden nagellak gebruikt, dat werkt ook prima.

Voor het oogje en de ketting heb ik voor een gouden kleur gekozen, dit vind ik er het mooiste bij passen. Op de plek waar de dennenappel aan de boom heeft gehangen kun je het korte takje (als die er nog aan zit) verwijderen en op die plek kun je er een oogje in draaien. Daar zit die het stevigst en als het goed is in het midden. 

Als laatste rijg je een ketting door het oogje en je ketting is klaar. Leuk als accessoire bij je herfst outfit en super makkelijk om te maken!

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.