Hoewel ik bij veel mensen dreadlocks altijd heel mooi vind staan, vond ik er te veel nadelen aan vast zitten om er zelf ook voor te kiezen. Ik had begrepen dat je je haar dan een hele lange tijd niet meer mocht wassen en ik had inderdaad wel eens mensen met dreadlocks ontmoet die niet al te fris roken en die veel witte schilfers tussen hun haar hadden zitten. Ook dacht ik dat je alleen mooie dreadlocks kon krijgen als je een volle bos met krullend/kroezend haar had en dat als je er weer vanaf wilde je je haar kort moest knippen tot coupe tomboy. Dat de meeste van die (voor)oordelen alleen gelden voor mensen die hun dreads niet goed verzorgen en dat er bovendien zoiets bestaat als synthetische dreadlocks, daar had ik tot voor kort nog niet van gehoord.

Waarom synthetische dreadlocks?

Wil je dreadlocks vanwege je levensovertuiging, zoals de Rastafari’s dat doen, dan krijg je bij het woord ‘synthetische dreadlocks’ alleen waarschijnlijk al de kriebels. De meeste mensen die graag dreadlocks willen hebben zullen dat gewoon doen omdat ze het mooi vinden en dan zijn synthetische dreadlocks een uitkomst. Synthetische dreadlocks kun je na een paar maanden uit je haar (laten) halen, ze stomen en weer opnieuw gebruiken. Je kunt synthetische dreadlocks bovendien twee keer per week wassen en bij goede verzorging blijven ze ongeveer 3 maanden mooi. Geen stank of schilfers dus (hoeft overigens bij natuurlijke dreadlocks ook niet te gebeuren) en ook hoef je nadat je je dreadlocks eruit hebt gehaald niet met een stekelkoppie door het leven te gaan.

Wat voor synthetische dreadlocks bestaan er zoal?

Er bestaan sowieso synthetische dreadlocks in allerlei kleuren en lengtes, maar ook in de dikte, vorm en materiaal van de synthetische dreadlocks zitten grote verschillen. Zo kun je onder andere kiezen uit dikke dreadlocks, dunne dreadlocks, twisted dreadlocks, gekrulde dreadlocks, rasta dreadlocks, woldreadlocks, triple dreadlocks, duo dreadlocks enzovoorts..

In Dreadshop verkopen ze al deze soorten synthetische dreadlocks dreads en daarnaast ook nog een hoop andere artikelen zoals dreadverzorgingsartikelen, kralen, haarbanden, maar ook feestartikelen als gekleurde pruiken en brillen.

Als je precies de verschillen tussen alle soorten synthetische dreadlocks wilt weten, dan vind je op die site ook een dreadsoorten-overzicht. Hierop kun je vergelijken op onder andere het uiterlijk, het gewicht en het materiaal van de verschillende soorten synthetische dreadlocks.

 

Deel mee…FacebookTwitterPinterestLinkedin

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *