Relatiebemiddeling ja/nee?

Nog niet zo heel lang geleden zag de volgorde van verliefd worden – houden van– (trouwen) – (kinderen krijgen) er heel anders uit. Het was trouwen – kinderen krijgen – (verliefd worden) – (houden van), oftwel, trouwen en kinderen krijgen was een must, dat werd geregeld, en verliefd worden en langzamerhand gaan houden van was iets dat erbij kwam als je geluk had.

Gelukkig is dat nu niet meer zo. Mensen kunnen hun partner kiezen en trouwen en kinderen krijgen is een keuze en geen must. Dat wil niet zeggen dat het er makkelijker op is geworden om de liefde te vinden. Hoe meer vrijheid we krijgen, hoe kritischer we worden en dus loop je de liefde van je leven misschien wel straal voorbij. (Hij had toch de verkeerde sokken aan?!)

Taboe op relatiebemiddeling doorbroken

Tot een aantal jaar geleden kwam je je ‘ware’ tegen in de supermarkt, op een feestje bij vrienden, op school of op je werk. Het internet-daten bestaat inmiddels al een jaar of tien, maar tot ongeveer 3 jaar geleden was het nog een taboe om er voor uit te komen dat je op het internet op zoek was naar een relatie, of zelfs maar naar een date. Wat er precies voor gezorgd heeft dat dit taboe grotendeels doorbroken is is me niet helemaal duidelijk, maar feit is dat inmiddels meer dan de helft van mijn single-vriendinnen inmiddels druk aan het internet-daten is, of zich laat onderwerpen aan relatiebemiddeling. Ik zelf heb alweer een aantal jaar een vriend, maar heb wel vrolijk met vriendinnen meegespeurd naar leuke mannen.

Waarom wel- of niet internet daten?

Het is leuk om te doen, je maakt kennis met verschillende mensen en de hoeveelheid afspraakjes die je eruit kunt slepen is groot, tenzij je misschien Quasimodo heet. De vraag is wel of je er wel al die tijd in wilt steken, want het kost wel een paar uur om alle profielen te bekijken, stukjes over jezelf te schrijven, te e-mailen etcetera. Daarnaast zitten er een heleboel mensen op dating-sites die eerder op zoek zijn naar snelle sex dan een serieuze relatie. Het feit dat sommige dating-sites vrij duur zijn zorgt ervoor dat die mensen buiten de deur worden gehouden, maar nog steeds hoor ik van veel mensen dat de kans op het vinden van een serieuze partner niet al te groot is.

Relatiebemiddeling

Wachten tot de ware voorbij komt, of via vrienden een partner zien te vinden is een mogelijkheid. Heb je geen zin om de liefde aan het toeval over te laten, schakel dan een bureau voor relatiebemiddeling in. Het grote voordeel van relatiebemiddeling is dat het veel persoonlijker is dan online daten en de mensen die er ingeschreven staan zijn net als jij op zoek naar een serieuze partner. Daarnaast krijg je een eigen coach toegewezen die samen met jou je wensen bespreekt en behandeld en ervoor zorgt dat je in contact komt met mensen die zowel qua uiterlijk als qua persoonlijkheid bij je passen. Het kost wel een paar centen, maar de kans op het vinden van een partner is wel vele malen groter dan bij internet-daten. Voorbeelden van erkende bureau’s op het gebied van relatiebemiddeling zijn PartnerSelect, Mens-en-relatie en Just2match

m4s0n501

Geen gerelateerde berichten.

Leave a Reply

Username :
Email :
Web Site :
Comment :

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *