Korte broeken: hoe draag je ze?

Met dit weer laat je je lange broek liever in de kast liggen. Een jurkje of rokje is leuk, maar niet in alle omstandigheden even handig (denk aan zittend in het park of op de fiets bijvoorbeeld). Een korte broek is praktischer en kan ook heel leuk en sexy zijn. Maar kies dan wel de juiste en draag hem goed en dus niet zoals op de foto hiernaast!

Hotpants

Hotpants zijn leuk voor op het strand en op de camping, maar kijk uit wanneer je ze op straat wilt dragen. Hoe leuk en sexy ze ook kunnen zijn, bij iets minder dan perfecte benen staat het vaak niet mooi meer. Ook de manier waarop je hem draagt is belangrijk. Draag je hem samen met een heel kort en/of strak topje, dan staat het al snel ordinair. Een wat meer bedekkende top tot net boven je broekje staat vaak een stuk beter. Het lijkt me duidelijk dat hotpants niet bedoeld zijn om naar je werk te dragen, net als dat mini rokjes dat ook niet zijn.

Short

Een short, ook wel een ‘gewone’ korte broek genoemd is een goed alternatief als je wel een korte broek aan wilt, maar hotpants te kort vind. Een short zit qua lengte tussen hotpants en een bermuda in (al wordt een langere short ook wel eens een bermuda genoemd en andersom). Dit betekend dat een short kan reiken tot een derde van  je bovenbeen tot een stukje boven je knie.
Let goed op de vorm van de broek wanneer je er een koopt: een ballonbroekje zoals je die veel zag bij sporters in de jaren ’80 is niet erg charmant. Hele wijde exemplaren staan over het algemeen ook niet erg mooi, tenzij het net een rokje lijkt, dat kan dan juist weer heel leuk zijn.

Bermuda

De bermuda wordt gehaat door velen en geliefd door met name kinderen onder de 13 en dames van boven de 40. De reden dat de bermuda bij veel jonge vrouwen niet populair is, is omdat hij vaak verkeerd gedragen wordt. Een bermuda kan echter heel elegant en vrouwelijk zijn als je kiest voor een mooi aansluitend model (niet te strak) dat valt tot net onder de knie. Het is een goed alternatief voor vrouwen die hun bovenbenen liever niet bloot willen geven. Draag er alleen absoluut geen jesus-achtige sandalen onder!

De driekwart tot enkellange broek

Ook weer zo’n roemruchte soort broek. Om precies dezelfde reden als de bermuda. Iedereen kan zich wel een beeld voor de geest halen van een vrouw die een driekwart broek in een veel te wijd model draagt, met daaronder laarsjes die tot net onder de broek komen en dan het liefst nog in een afzichtelijke kleur. Een mooi aansluitende driekwart- of enkellange broek met pumps, mooie open schoenen of slippers kan echter heel mooi zijn!

 

Gerelateerd:

  1. Feestjurkjes festijn
  2. De 7 Schoonheden
  3. Kant kan nog steeds! – Modetrends 2012

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *