Men zegt het niet voor niets: kleren maken de man. Als ik een leuke man zie die gekleed gaat in een joggingpak, ben ik meteen afgeknapt. Dan maakt het niet meer uit hoe leuk hij misschien is. Een goed zittende spijkerbroek of een leuk colbert vind ik echter wel mooi. Sterker nog, met mooie kleding zie je er niet alleen beter uit, je gaat je ook beter voelen, en uitstraling zegt meer dan duizend woorden. Wil je een beetje indruk maken, zorg er dan voor dat je er altijd tip top in orde uit ziet. Want zeg nou zelf, een goede eerste indruk maken doe je maar een keer.

Wat kan echt niet?

Mijn single vrienden en vriendinnen kunnen daar over mee praten. Een man met witte sokken in zijn sandalen of een vrouw met een te laag hangende skinny jeans waar alles over heen puilt… die maken bij voorbaat al geen kans meer. Laat staan mensen met onverzorgd haar of afgekloven nagels. Wil je succes hebben bij de andere sekse, dan moet je als single zorgen voor een verpletterend goede eerste indruk.

Veel singles in Nederland

We hebben nogal wat single mensen in Nederland. Meer dan 2,5 miljoen zelfs, en dat aantal zal volgens het CBS de komende jaren alleen maar toe nemen. Tijd om een succes plan op te stellen. Kijk eens met je vrienden of vriendinnen in je kledingkast welke (schone!) outfit jouw stijl het beste weergeeft en je ook nog eens laat stralen. Zorg er wel voor dat het niet te sexy is. Een onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mannen een vrouw liever voor het eerst in een casual outfit dan in een sexy mini-jurkje zien.

Succes plan

Maar daarmee ben je er nog niet… Met mijn vrijgezelle vrienden hebben we een lijstje samengesteld die kunnen helpen tijdens je eerste afspraakje. Maak er gerust je eigen succes plan van!
1. Zorg dat je op tijd bent. Niemand zit graag alleen te wachten.
2.Stel vragen. Door belangstelling te tonen kom jij geïnteresseerd over en leer jij je date kennen.
3.Glimlach! Dodelijke stiltes vallen niet als jij relaxed en vriendelijk overkomt.

Blijf eerlijk

Maar vooral: wees eerlijk. Doe jezelf niet anders voor dan je bent. De indruk die je maakt zal namelijk bepalend zijn voor een vervolgdate. Ga geen dingen overdrijven en verdraaien. Dat is natuurlijk heel aanlokkelijk als je indruk wilt maken, maar uiteindelijk prikt iedereen daar wel doorheen. En ben je toch erg nerveus? Geen probleem, dat is je afspraakje waarschijnlijk ook wel. Schaam je niet en maak er een gezellige avond van!

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *