Ayurveda tegen lage rugklachten

Ayurveda. Het is een woord waar ik tot een jaar geleden echt de kriebels van zou hebben gekregen. Net als Yoga, nog zo’n woord. Voor mij klonk het allemaal als zweverig en dus als niets voor mij. Een goede vriendin van mij die altijd al iets meer van de alternatieve dingen was heeft mijn kijk op Ayurveda toch doen veranderen. In dit stukje mijn ervaring.

Wat is Ayurveda

Als je net als ik vroeger nogal een aversie tegen al het zweverige hebt, dan weet je misschien niet wat Ayurveda precies is. Om het even kort uit te leggen: het is een gezondheidsleer die er vanuit gaat dat je lichaam en geest in balans zouden moeten zijn om als mens in optimale gezondheid te zijn. Helaas zijn we door allerlei omstandigheden en gebeurtenissen altijd uit balans, met allerlei klachten tot gevolg. Bij een Ayurvedische behandeling wordt geprobeerd je weer zo goed mogelijk in balans te krijgen, zodat klachten verminderen of verdwijnen en nieuwe klachten worden voorkomen.

Ayurvedische Massage

Als ik ergens last van heb, dan is het van mijn rug. En ik ben niet de enige. Ik ben ervoor bij de dokter geweest en die zei dat een op de twee á drie mensen rugklachten heeft en dan vaak zogenaamde ‘lage rugklachten’. Helaas weten ze vaak niet de oorzaak of de oplossing ervan. Vaak krijg je het advies om meer te bewegen en bepaalde oefeningen te doen. Tot nu toe hebben die adviezen mij nooit geholpen. Mijn alternatieve vriendin zei dat ik eens een ayurvedische massage moest proberen. Hoewel ik er nogal sceptisch tegenover stond ben ik toch op haar advies ingegaan, omdat als niets helpt je alles gaat proberen.. Zo kwam ik terecht bij de Ayurvedische kliniek in Weesp. Het is niet zo dat je er heen gaat en meteen lekker gemasseerd wordt. Je krijgt eerst een diagnose, waarin ook je ayurvedisch type wordt bepaald. Ik zal hier niet verder ingaan op de types, dat komt vanzelf wel aan bod als je besluit een ayurvedische behandeling te ondergaan. Wat ik nog wel kwijt wil is dat ik na vijf behandelingen veel minder last van mijn rug heb! Mijn houding is verbeterd en ik heb geleerd dat ook mijn voedingspatroon van invloed is op mijn lichaam en in mijn geval vooral op mijn zwakste punt: mijn rug.

Gerelateerd:

  1. Paardenmelk ‘n Paardenmiddel?
  2. Massage Therapie
  3. Bruin zonder zon

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *